Index Vakbarát Hírportál

Dárdai kapusát az edzőtáborból vitte el a rendőrség

2023. július 17., hétfő 09:19

A Dárdai Pál vezette Hertha Berlin kapusát vasárnap őrizetbe vette és kihallgatta az osztrák rendőrség, miután a német másodosztályú klub felkészülési mérkőzése után kocsmai verekedésbe keveredett – írja a Sport Bild. A klub megerősítette, hogy a rendőrség nyomoz az egyik játékosa után, ám nem nevesítette a személyt. A Bild úgy tudja, Marius Gersbeckről van szó.

Az előző idényt a Karlsruher SC-nél töltő kapus híresen jó viszonyt ápol a Hertha ultráival, és a Bild értesülései szerint a berlini együttes szombati edzőmérkőzése után is néhány kiutazott szurkolóval találkozott egy osztrák fogadóban. Az események azonban elfajultak, Gersbeck egy 22 éves helyi férfival keveredett összetűzésbe, akit később fejsérülés miatt kórházba kellett szállítani.

A rendőrség vasárnap reggel vette őrizetbe a kapust, akit még aznap kihallgattak, majd vissza is térhetett a csapathoz. A német beszámolók szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a megvert osztrák férfi pontosan milyen és mennyire súlyos sérüléseket szenvedett, csupán annyi biztos, vasárnap nem volt kihallgatható állapotban.

Gersbeck a Hertha saját nevelésű játékosa, 2004 óta futballozik a kék-fehérek korosztályos csapataiban, a felnőtteknél pedig 2013 telén mutatkozott be – az első csapatban azóta sem szerepelt újabb bajnokin. Játszott viszont kölcsönben a Chemnitzer FC-nél és az Osnabrücknél is, majd 2019 nyarán a Karlsruhéba igazolt – innen tért vissza nyáron 300 ezer euró ellenében a berliniekhez.

A 28 esztendős játékos jelenleg sérült, ám az előző idényben remekelt a Bundesliga másodosztályában, Dárdai Pálék pedig alighanem azért csaptak le rá, hogy egyik legpiacképesebb játékosuk, a Bundesligában alapembernek számított Oliver Christensen távozása esetén védjen is.

Kérdés, a mostani ügy rányomja-e bélyegét Gersbeck és így a Hertha 2023–2024-es idényére.

Rovatok