Index Vakbarát Hírportál

Megtiszteltetés lenne! – Jürgen Klopp a Liverpoolé után a német válogatott kispadjára ülhet le

2023. július 21., péntek 10:28

Szoboszlai Dominik csapatának vezetőedzője, Jürgen Klopp nem zárja ki, hogy miután lejár a szerződése a Liverpool FC-nél, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

„Ez a poszt nagy megtiszteltetés lenne, ez nem kérdés – mondta az 56 éves tréner egy csütörtök esti pódiumbeszélgetésen, Németországban. – A gondot az jelenti, hogy lojális vagyok. Nem hagyhatom ott egyszerűen a Liverpoolt, mondván, most átveszem egy kicsit a német válogatottat. Ez nem így működik, és egyébként sincs felkérésem a feladatra.”

Klopp szerződése 2026-ig szól a hatszoros BL-győztes angol klubnál.

Ha valamikor szövetségi kapitány leszek, akkor elérhetőnek kell lennem, ami most nem igaz rám. Felelősséggel tartozom az egyesületem felé

– fogalmazott a Magyar Távirati Iroda által idézett szakember.

„Alapvetően érdekes munkának találom a szövetségi kapitányit. De hogy miután abbahagyom a munkát a Liverpoolnál, nem kezdek-e valami teljesen másba, ma még nem tudom. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeket önmagam számára” – tette hozzá.

A Liverpool – és Szoboszlai Dominik – jelenleg Donaueschingenben edzőtáborozik, a település Baden-Württemberg tartományban található, amely Klopp szűkebb hazája.

A német válogatott az elmúlt egy évben sorra kapja a pofonokat, a csapat válsága pedig a helyi szövetség vezetőinek figyelmét sem kerülte el. A problémákról itt írtunk, a német sajtó pedig már júniusban megpendítette annak lehetőségét, hogy Jürgen Klopp veszi majd át Hans-Dieter Flicktől a nationalelf irányítását. 

(MTI/Index)

Rovatok