Index Vakbarát Hírportál

Megvan, melyik csapat lesz a Kecskemét és a DVSC ellenfele

2023. július 21., péntek 06:52

A bajnoki ezüstérmes Kecskemétnek a lett Riga FC, míg a bronzérmes Debrecennek az örmény Alaskert lesz az ellenfele a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában – emelte ki a Magyar Távirati Iroda az Európa-konferencialiga szerdai meccsei után.

A rigai együttes a hazai kétgólos sikerét követően 1–0-ra kapott ki az izlandi Víkingur Reykjavík vendégeként a csütörtöki visszavágón, míg az Alaskert a hazai 1–1 után 6–1-re nyert Podgoricában a montenegrói Arsenal Tivat ellen.

A Kecskemét jövő csütörtökön otthon, míg a Debrecen idegenben játssza az első mérkőzést.

A harmadik számú európai kupasorozatban érdekelt másik két magyar csapat közül a bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája-kiesést követően az ír Shamrock Rovers ellen otthon kezd egy hét múlva, míg a kupagyőztes Zalaegerszeg a horvát Osijek csapatához látogat.

A visszavágókat augusztus 3-án rendezik.

Kalmár Zsolték nem lesznek ott a folytatásban

A több magyar légióst is foglalkoztató szlovákiai DAC a csütörtöki visszavágón kétgólos vereséget szenvedett a grúz Dila Gori vendégeként, így 3–2-es összesítéssel kiesett a sorozatból.

A dunaszerdahelyi együttes bő félóra elteltével került hátrányba, amikor a Budapest Honvéd korábbi játékosa, a barbadosi Thierry Gale talált a kapuba. A hazai csapat aztán a hajrában a továbbjutást érő gólt is megszerezte.

A szlovák bajnokságban ezüstérmes DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott Kalmár Zsolt kezdőként kapott lehetőséget, majd a 88. percben a szintén magyar Vitális Milán váltotta – emelte ki az MTI.

Rovatok