Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő szerződéssel csábítják Münchenbe Harry Kane-t

2023. július 23., vasárnap 20:02

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) rekordgyőztese, a Bayern München, úgy fest, hajlandó minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy Harry Kane-t elcsábítsa a Tottenhamtől.

Az angol labdarúgó-válogatott gólrekorderének ügynöke, egyben bátyja, Charlie jelezte, hogy testvére hosszú távon szeretné biztosítani a jövőjét, igaz, ezúttal nem feltétlenül az anyagi vonzatra kell gondolni.

Mindössze arról van szó, hogy a hamarosan már a 30. életévét is betöltő Kane nem azért kívánja elhagyni a kisebb kölcsönadásokkal megszakítva 19 éve szolgált klubját –  amellyel ennyi idő alatt sem tudott egy trófeát sem nyerni… –, hogy aztán újabb állomáshely felé kacsingasson. 

A 188 centis csatár szeretné, ha hosszú távon tervezhetne új együttesével, ezt pedig a Bild információja szerint az őt Londonban is meglátogató Bayern vezetése örömmel biztosítaná:

négy-, sőt akár ötéves szerződést is kötnének a futballistával, akinek idényenként több mint 20 millió eurós fizetést is kipengetnének.

Ez szülhet egy kis problémát az öltözőben, hiszen a bajoroknál az a szokás, hogy a 30 év feletti futballisták csak egyéves szerződéshosszabbítást kapnak, és ha továbbra is jól teljesítenek, akkor tárgyalhatnak újra – ahogyan ez még a kapitány Manuel Neuer (37) vagy a helyettes Thomas Müller (33) esetében is fennállt.

Ugyanakkor az is tény, hogy a Bayern München előző idényéből látszott, mennyire szükséges egy évenként 30+ gólra képes csatár a játékba, mert Robert Lewandowski Barcelonába távozása után kevés híján még a bajnoki címről is lemaradt Németország egyeduralkodója.

Ahhoz, hogy a csapat ismét a nemzetközi futball csúcsára érhessen, lépéseket kell tenni, amihez a legnagyobb persze Kane megkaparintása lenne – de Kyle Walker (33) esetében is megszeghetőnek tűnik a müncheni aranyszabály, ő kettő plusz egy évre érkezhet a BL-győztes Manchester Citytől.

Az jó esélynek látszik, hogy az előző PL-idényben 30 góllal záró Kane a Bayernhez igazolásával végre valóban trófeákért küzdhetne (minden bizonnyal nem is kis sansszal), más kérdés, hogy egy ilyen hosszú távú elköteleződéssel a Premier League örökranglistájának az élére aligha ugorhatna fel – 213 szerzett góllal jelenleg a második, Alan Shearer (260) mögött.

A Tottenhamnél ugyanakkor már szeretnék, ha rendeződne a kiváló támadó sorsa, mivel a jelenlegi állapot sem nekik, sem a futballistának nem jó – ezekből a szavakból arra lehet következtetni, hogy hamarosan megállapodásra jutnak a németekkel.

(Borítókép: Harry Kane. Fotó: Anusak Laowilas / NurPhoto / Getty Images)

 

Rovatok