Index Vakbarát Hírportál

Három hónappal sérülése után Németh András visszatért

2023. július 24., hétfő 09:02

Három hónappal áprilisi bokatörése után visszatért a pályára Németh András, a Hamburger SV magyar válogatott támadója. A 20 éves labdarúgó bő 20 percet tölthetett játékban csapata idényrajtot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.

Németh április közepén a Hamburg edzésén szenvedett bokatörést, így idő előtt ért véget számára a 2022–2023-as idény.

A 20 éves csatár vasárnap este térhetett vissza a pályára, a HSV Glasgow Rangers elleni, 2–1-re elbukott felkészülési találkozóján 22 percet kapott Robert Glatzer cseréjeként.

Németh januárban igazolt a Genktől a HSV-hez, amelyben eddig – többnyire épp Glatzer cseréjeként – 11 mérkőzésen két gólt szerzett.

A kikötővárosiak az idény végén drámai körülmények között maradtak le az egyenes ági feljutást jelentő 2. helyről – a szezon utolsó fordulójában a hosszabbítás perceiben is úgy tűnt még, összejön nekik –, ezt követően viszont az osztályozót is elbukták. A Bundesliga 16. helyezettje, a VfB Stuttgart 6–1-es összesítéssel múlta felül a hamburgiakat.

Mondhatni, a kétszeres felnőttválogatott támadó jobb ütemben fel sem épülhetett volna, hiszen a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégén rajtol. A Hamburg ellenfele az élvonaltól az előző idény végén búcsúzott Schalke 04 lesz.

Rovatok