Index Vakbarát Hírportál

Itt a hivatalos bejelentés: Dárdai Palkó visszatér a Hertha Berlinhez

2023. július 25., kedd 10:56

Megszületett a megállapodás, Dárdai Palkó visszatér a Hertha Berlinhez – adta hírül a másodosztályú klub hivatalos felületein.

A 24 éves szélső 2019 után tér vissza a Herthához, amelyben fivéreivel, a középhátvédként szereplő Dárdai Mártonnal, valamint a támadóként és középpályásként is bevethető Dárdai Bencével együtt szerepelhet majd a 2023–2024-es kiírásban.

„Régóta figyeltük Palkót. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszahoznunk a klubhoz. Nemcsak klubjában számított alapembernek, hanem nemzetközi tapasztalatot is szerzett, és a válogatottban is bemutatkozott” – mondta Dárdai Palkó szerződtetéséről Benjamin Weber, a berlini klub sportigazgatója.

A 24 éves játékos 2026-ig ír alá szerződést a másodosztályú csapattal, elmondása szerint hihetetlen boldog, hogy újra a német klub játékosa. „Futballistaként és emberként is fejlődtem Magyarországon. Kisfiúként mentem el innen, és érett játékosként tértem vissza. Az a célom, hogy sok örömet szerezzek a klubnak és szurkolóinak” – tette hozzá Dárdai Palkó szerződése aláírása után.

 Az egyszeres magyar válogatott futballista két és fél idény után hagyja el a Fehérvár FC-t. A német Bild úgy tudja, a profi német labdarúgás történetében még nem volt olyan csapat, amelyben egyszerre három testvér futballozott volna, ráadásul édesapjuk irányítása alatt.

A másodosztályú német bajnokság hétvégén kezdődik, a Hertha a Düsseldorffal találkozik az első fordulóban.  

Rovatok