Index Vakbarát Hírportál

Szétzúzta a Barca a Real Madridot a texasi el Clásicón, itt a La Masia új csillaga!

2023. július 30., vasárnap 11:01 | aznap frissítve

Az el Clásico akkor is el Clásico, ha nincs Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, sőt még akkor is, ha nem a Bernabéuban vagy a Camp Nouban játsszák, hanem a dallasi AT&T Stadionban. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban itt csapott össze a két spanyol élcsapat, és a katalánok 3-0-ra lelépték a 14-szeres BEK/BL-győztest. Egyszersmind nézőcsúcs született, soha ennyien nem láttak még labdarúgó-mérkőzést a Dallas Cowboys stadionjában.

82 026 néző előtt így állt fel a két sztárcsapat a dallasi AT&T Stadion gyepén:

BARCELONA: Ter Stegen – Araujo (Dest, 78.), Koundé, Christensen (Eric, 28.), Balde (Marcos, 78.) – Pedri (Fermín, 66.), Oriol Romeu (Ansu Fati, 78.), De Jong (Abde, 78.) – Dembélé (Raphinha, 66.), Lewandowski (Ferran Torres, 78.), Gündogan (Sergi Roberto, 44.)

REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy (Fran García, 43.) – Camavinga (Modric, 58.), Tchouameni, Valverde (Kroos, 58.), Bellingham (Joselu, 73.) – Vinicius, Rodrygo.

Gólok: Dembélé (15.), Fermín (85.), Ferran Torres (90.)

A mérkőzés első húsz percében amolyan idény eleji formát mutattak a csapatok, aztán Démbélé nehéz szögből a hosszú sarokba bombázott. Ezek után nyomott a Madrid, kapufákat is rúgott, de a vége megint a katalánoké volt, a fiatal Fermín bombagólja élményszámba ment. 

Húszéves, de már legenda

De ki is ez a 20 éves srác, aki még csak nem is katalán, hanem az andalúziai El Campillo szülötte? A teljes neve Fermín López, 2003. május 11-én született, és egy-egy gólt és gólpasszt termelt vasárnap hajnalban, miután a 66. percben Xavi becserélte őt. 

Fermín a Real Betis kölyökcsapatában kezdett futballozni, 2016 nyarán érkezett meg a Barcelonához, a La Masíába. Ott gyorsan barátságot kötött Gavival, aki időközben már sztárrá nőtte ki magát. Fermín picit lassabban fejlődött, kölcsönadták a Linaresnek, ahol egy idény alatt 12 gól és 4 gólpassz fűződött a nevéhez, nem csoda, hogy egy idény után visszarendelték a Nou Campba. 

A Real Madrid ellen tehát a 66. percben állt be, és 19 perccel később húsz méterről, ballal akkora gólt rúgott a jobb felső sarokba, hogy Thibaut Courtois, a világ egyik legjobb kapusa csak nézni tudta. Majd a 92. percben pompás gólpasszt adott Ferran Torresnek, ennyi fért bele a srác debütálásába. 

Rovatok