Index Vakbarát Hírportál

Magyaros szenzáció a német futballban: egyszerre volt a pályán a három Dárdai fivér

2023. július 30., vasárnap 07:22

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a Düsseldorf otthonában 1–0-ás vereséget szenvedett szombat este a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es szezonjának nyitófordulójában. Az előző idényben még élvonalbeli gárda bemutatkozása aligha ettől marad emlékezetes, arra viszont még a német futballban is emlékezni fognak sokáig, hogy egyszerre volt a pályán a három Dárdai fivér.

A 21 éves Dárdai Márton kezdőként végigjátszotta az összecsapást – amelynek egyetlen találatát Daniel Ginczek szerezte az 51. percben –, a 24 éves ifjabb Dárdai Pál (Palkó) csereként lépett pályára az első félidőben.

A 2,5 éves székesfehérvári időszak után Berlinbe nyáron visszatért középpályás a 30. percben váltotta megsérült társát, Marten Winklert. A 79. percben aztán pályára lépett a legfiatalabb testvér, a még csak 17 éves Dárdai Bence is.

Így megtört azt, amire korábban a német profi futballban még nem volt példa: három testvér úgy volt egyszerre a pályán bajnoki mérkőzésen, hogy a kispadon az édesapjuk foglalt helyet!

A futballtörténelmi eseménynek a helyszínen 40 466 néző lehetett a szemtanúja, a Hertha kezdője hét helyen változott ahhoz az összeállításhoz képest, amelyben a legutóbbi bajnokin, május 27-én játszott a csapat, még az élvonalban.

A Kicker német sportnapilap tudósításában kiemelte: a Fortuna Düsseldorf megérdemelten nyerte meg a találkozót, az egygólos hazai győzelem elsősorban a hatékonyságának és a higgadtságának volt köszönhető, míg a Hertháról azt írták, hogy gyenge támadójátékot produkált, védekezésére pedig a figyelmetlenség volt jellemző.

A Hertha legközelebb pénteken lép pályára, amikor az SV Wehen Wiesbaden gárdáját fogadja.

Rovatok