Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai visszatért, és máris adott egy jégkorongos gólpasszt Liverpoolban

2023. július 30., vasárnap 13:15

A Liverpool FC magabiztos, 4–0-s sikert ért el Szingapúrban az előző idényben még szintén az angol élvonalban szereplő Leicester City ellen. A találkozón csereként lépett pályára a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki kisebb bokasérülését követően tért vissza Jürgen Klopp csapatába. A 22 éves középpályás pontrúgóként máris bizonyított!

Darwin Núnez, Bobby Clark, majd Diogo Jota – a Liverpool 38 percnyi játékot követően már három góllal vezetett az említett urak találatának köszönhetően a Leicester City elleni felkészülési mérkőzésen, és végül a szünetre is ezzel a különbséggel vonulhattak a játékosok. Arra a szünetre, amelyről a Liverpool teljes sorcserével tért vissza, a tizenegy újonnan pályára lépő futballista között pedig immáron ott volt Szoboszlai is, aki a Greuther Fürth elleni hétfői edzőmeccset bokasérülése miatt még kihagyta, mostanra azonban ismét bevethető állapotba került. 

Ha már ott volt, gyorsan főszereplő is lett, a 64. percben ugyanis a magyar középpályás kanyarította középre szögletből azt a labdát, amit Joel Matip csúsztatása után Ben Doak továbbított a Leicester hálójába. 

Ha jégkorongról lenne szó, Szoboszlai első liverpooli gólpasszát ünnepelhette volna, labdarúgásban viszont ezt a fajta előkészítést nem jegyzik (még). Ezzel együtt is örömteli lehet, hogy a július elején 70 millió euróért megszerzett magyar labdarúgó immáron a pontrúgásokhoz is odafér a Poolban. Igaz, a második félidőben sem Mohamed Szalah, sem Trent Alexander-Arnold nem volt már pályán.

Nem csupán a negyedik liverpooli gólban szerzett érdemei miatt fogják emlegetni a magyar válogatott karmesterét a meccs után, ugyanis a kezdőkörből kis híján ő maga is szerzett egy gólt.

A kisebb bokasérüléséből visszatérő 22 éves középpályást a 80. percben Calum Scanlon váltotta a vörösöknél. A Liverpool a hajrában újabb gólt már nem szerzett, így az idényt megelőző harmadik felkészülési meccsén immár a második győzelmét érte el négy találatot szerezve. Korábban a Karlsruher SC ellen 4–2-re nyert, majd a Greuther Fürthtel játszott 4–4-es döntetlent. 

Az angolok felkészülési programja szerdán a Bayern München elleni meccsel folytatódik. 

Rovatok