Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Kloppék csak nevettek, mikor meghallották, hogy Mbappé náluk játszhat

2023. augusztus 1., kedd 10:27

Az elmúlt napokban több sajtóértesülés is arról számolt be, hogy egyeztetések zajlanak a Liverpool és Paris Saint-Germain között Kylian Mbappé kapcsán. Jürgen Klopp, a liverpooliak vezetőedzője elmondta: nevettek rajta, mikor meghallották a híreket.

Elsőként a nem feltétlenül legmegbízhatóbb forrásként számontartott Mirror írt arról, hogy egy évre kölcsönben Liverpoolban folytathatja pályafutását Kylian Mbappé, mielőtt továbbállna a Real Madridhoz. Az angol lap úgy értesült, hogy a 24 éves támadó egy évre kerülhet az Anfieldre, amiből egyfelől pénzt látna a PSG vezetősége, másfelől szabadulna a csatár óriási bérétől.

Jürgen Klopp a Sky Germanynek adott exkluzív interjújában nyilatkozott a sajtóhírekről. A német vezetőedző elmondta, kiváló játékosnak tartja Mbappét, de aligha gondolja, hogy idén nyáron az Anfieldre érkezne.

„Nevettünk rajta, amikor meghallottuk a híreket. Azt mondhatom, hogy ő egy nagyon jó labdarúgó, de a jelenlegi anyagi helyzetünk egyáltalán nem alkalmas arra, hogy szerződtessük. Nem szeretném elrontani a szurkolóink kedvét, de ahogyan én tudom, semmi esélye annak, hogy Mbappé nálunk folytassa” – zárta le a találgatásokat Jürgen Klopp.

Mint korábban beszámoltunk róla, a franciák biztosra veszik, hogy labdarúgójuk titokban már megállapodott a Real Madriddal, és 2024-től a „királyiaknál” folytatja karrierjét Spanyolországban. A bonyodalmat nem is annyira az esetleges madridi egyezség jelenti, mint inkább az, hogy jövő nyáron ingyen hagyhatja el a PSG-t, miközben a fővárosi klub anno – kölcsönvételi díjjal együtt – több mint 220 millió eurót adott ki Mbappé játékjogáért az AS Monacónak. 

További érdekesség a francia világbajnokkal kapcsolatban, hogy ma éjfélkor lejárt a határidő szerződésének potenciális meghosszabbítására, így Mbappé legkésőbb jövő nyáron egészen biztosan távozik a francia fővárosból.

Rovatok