Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Real Madrid, nem bírt egymással a Chelsea és a Dortmund – videó

2023. augusztus 3., csütörtök 09:32

A bajnoki rajtra készülő topcsapatok közül két pikáns találkozót is rendeztek magyar idő szerint csütörtökön hajnalban: a Juventus a Real Madriddal, a Chelsea pedig a Borussia Dortmunddal csapott össze az Egyesült Államokban.

Orlandóban a napokban az UEFA által a Konferencia-ligából kizárt Juve már az 1. percben sokkolta Carlo Ancelotti együttesét, Weston McKennie lapos lövése a bal kapufáról éppen Moise Kean elé pattant, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A 20. minutumban már kétgólos volt a torinóiak előnye: egy szemre is tetszetős akció végén McKennie ezúttal remekül tálalt a második hullámban érkező Timothy Weah elé, aki hat méterről belsőzött a hálóba. A szünet előtt szépítettek a spanyolok, Toni Kroos tálalt nagyszerűen Vinícius Jr. elé a bal szélen, aki végigrobogott a Juve térfelén, majd hanyag eleganciával értékesítette a ziccert.

A második játékrészben leginkább távoli lövésekkel veszélyeztettek a csapatok, ám a kapusok nagy vetődésekkel hatástalanították a bombákat. A 95. percben aztán egy villámgyors kontra végén Dusan Vlahovics állította be a 3–1-es végeredményt.

A Chelsea és a Dortmund Chicagóban csapott össze egymással, a Soldier Field talaja azonban finoman szólva hagyott némi kívánnivalót maga után – lelkiismeretes gazdák a teheneiket is maximum bokavédőben engedték volna legelni rajta…

A londoniak végig veszélyesebben játszottak a találkozón, a hajrára fordulva mégis a német alakulat szerzett vezetést: egy szöglet utáni kipattanót a hosszún üresen álló Marius Wolf kotort a kapuba. Pochettino együttesének azonban volt válasza a találatra: egy jobbról érkező szabadrúgást Enzo Fernández fejelt középre, amelyet a Chelsea 19 éves tehetsége, Mason Burstow bólintott a hosszú sarokba a 89. percben, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Rovatok