Index Vakbarát Hírportál

Messi fantasztikus, újabb dupla, az első gól egy gyöngyszem

2023. augusztus 3., csütörtök 09:08 | tíz hónapja frissítve

Lionel Messi lubickol Miamiban, mint hal a vízben. A mexikói élvonal és az Egyesült Államok bajnoksága, az MLS csapatai részvételével zajló Ligák Kupájában szerda éjjel a legjobb 16 közé jutásért az Inter Miami FC 3–1-re legyőzte az Orlando Cityt, többek között az argentin szupersztár két góljával. Az elsőről még sokáig fognak áradozni. Videók a meccsről.

Lionel Messi a harmadik tétmérkőzését játszotta a részben David Beckham által tulajdonolt Inter Miami színeiben, és már öt gólnál tart, amivel vezeti a Ligák Kupája góllövőlistáját. 

Az Orlando ellen a 7. percben gyönyörű mozdulattal mellre vette Robert Taylor pazar beívelését, majd mielőtt leesett volna a labda, ballal a levegőből a léc alá bombázta. Ezzel lett 1–0. 

Eddigi öt góljából négyet Taylor átadásából szerzett az argentin.

César Araujo kiegyenlített a 16. percben, de csak átmenetileg. Az 51. percben a Josef Martínez elleni szabálytalanságért büntetőt ítélt a bíró. Úgy tűnt, Messi rúgja a tizenegyest, de nagylelkűen átengedte Martíneznek, aki nem hibázott, 21.

A kegyelemdöfést Messi adta meg, Martínez viszonozta a gesztust, és remek gólpasszt tálalt a zseninek, így:

A változatosság kedvéért Messi ezt a gólt jobbal, a gyengébbik lábával rúgta, szinte a tükörképe volt az elsőnek, most sem esett le a labda…

A végén az Orlando még rúgott egy gólt, de azt nem adta meg a bíró. Megemlítendő, hogy csereként Jordi Alba is pályára lépett a Miami csapatában, így Sergio Busquetsszel immár hárman vannak a régi nagy Barcából. 

Ezúttal is Messit választották meg a meccs emberének, ahogy eddigi három floridai tétmeccsén mindannyiszor.

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Hector Vivas / Getty Images)

 

Rovatok