Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal a Marseille középpályásához törtek be Franciaországban

2023. augusztus 4., péntek 20:15

Két héttel azután, hogy a Paris Saint-Germain futballistáját, Gianluigi Donnarummát meztelenre vetkőztetve kirabolták Párizsban, újabb rablási kísérlettől hangos a francia sajtó. Ezúttal a Marseille középpályásának, Mattéo Guendouzinak az otthonába törtek be, kisebb szerencse, hogy egy 200 ezer eurót érő luxuskaróra kivételével semminek sem kélt lába.

A La Provence beszámolója szerint csupán Guendouzi párjának lélekjelenlétén múlt, hogy nem fosztották ki teljesen a futballista otthonát. Míg a volt arsenalos a Bayer Leverkusen elleni edzőmérkőzésen lépett pályára, addig barátnője arra ébredt Marseille-hez közeli otthonukban, hogy ismeretlen tettesek megpróbálják felfeszíteni a házuk ajtaját. A nő azonnal hívta a rendőrséget, így a betörők hiába jutottak be az épületbe, nem maradt idejük arra, hogy túl sok mindent zsákmányoljanak.

A bűntény során ezúttal senkit sem ért fizikai bántódás, az egyetlen jelentősebbnek mondható anyagi kár egy 200 ezer eurót érő egyedi Rolex óra eltűnése.

Az elmúlt években megszaporodtak a futballistákkal szembeni lopási kísérletek Franciaországban. A Donnarumma-eset után a sajtó felelevenítette, hogy Presnel Kimpembe, Marquinhos, Thiago Silva, Angel Di Maria, Dani Alves, Eric Maxim Choupo-Moting és Mauro Icardi is hasonlóan járt a fővárosban. Míg Marseille-ben Sead Kolašinac otthonába törtek be nemrég.

Rovatok