Index Vakbarát Hírportál

Félpályáról emelték át, és rúgtak gólt a Man. United 55 millió eurós kapusának

2023. augusztus 5., szombat 15:35

Felkészülési mérkőzésen a Manchester United labdarúgócsapata 3–1-re legyőzte a francia élvonalbeli Lenst, a találkozó viszont a franciák félpályáról szerzett góljáról marad emlékezetes.

Célegyenesbe fordult az európai csúcsfutball felkészülési időszaka, jövő hétvégén már rajtol többek között az angol, spanyol és francia labdarúgó-élvonal. A Premier League-ben szereplő Manchester United hazai pályán fogadta barátságos keretek között a tavaly bajnokságában második helyen végző Lens csapatát.

Mindkét együttes a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, így a United kapuját André Onana védte, akit idén nyáron 55 millió euróért szerződtettek a BL-döntős Internazionale csapatától. A kameruni kapus hálója viszont nem maradt sokáig érintetlen: a mérkőzés 22. percében Florian Sotoca félpályáról emelte át Onanát, és szerzett szépségdíjas gólt.

A folytatásban magára talált a United, a második félidőben három gólt is szerzett: Marcus Rashford, Anthony és Casemiro volt eredményes. A végeredmény így 3–1 lett a United javára, a vörös ördögök győzelemmel hangoltak a Premier League-re. Az élvonalbeli pontvadászat első fordulójában Erik ten Hag csapata a Wolverhamptont fogadja. 

Rovatok