Index Vakbarát Hírportál

Az FTC kétszer játszhat itthon, a DVSC az előző döntőssel is találkozhat

2023. augusztus 7., hétfő 11:30

Ha megnyeri a következő párharcát, a Ferencváros akár kétszer is Magyarországon léphet pályára a konferencialiga playoffkörében – derült ki az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján közzétett „ágrajzból”. A Debrecen a nem bajnoki ágnak „köszönhetően” jóval keményebb ellenfelekkel találkozhat, ha túljut valahogy a Rapid Wienen. A többi között az előző idényben döntőig jutott Fiorentina is a listán van.

A Konferencialigában már csak két magyar együttes van versenyben. A Ferencváros a selejtező harmadik körében a máltai Hamrun Spartans csapatával találkozik, míg a DVSC-re az osztrák Rapid Wien vár.

Hétfőn 14 órától megtartják a kvalifikáció utolsó fordulójának a sorsolását, és mint az nb1.hu kiszúrta, ezt megelőzően szűkült az NB I-es csapatok lehetséges ellenfeleinek a listája. Amennyiben a Loki búcsúztatja a Rapid Wient, akkor többek között a legutóbbi kiírásban döntős Fiorentinával is összecsaphat, íme a lehetséges ágak.

Ha az FTC kiejti máltai riválisát, akkor a Zalgiris Vilnius, Häcken, Sheriff Tiraspol és BATE Boriszov alkotta négyes egyik tagjával küzdhet meg a csoportkörért.

A kvartett jelenleg az Európa-ligában szerepel, de a párharcok vesztesei átkerülnek a konferencialigába.

Érdekesség, hogy a BATE jelenleg Magyarországon rendezi pályaválasztóként a nemzetközi kupameccseit, azaz az Ekl-playoffkörében akár az is megtörténhetne, hogy a zöld-fehérek mindkét kulcsfontosságú meccsükön idehaza lépnek pályára. 

A sorsolást hétfőn 14 órakor tartják a svájci Nyonban. 

Rovatok