Index Vakbarát Hírportál

Messi nem tud leállni, ezúttal Dallasban varázsolt

2023. augusztus 7., hétfő 06:41 | aznap frissítve

Lionel Messi két gólt rúgott, egy öngólt előkészített, és volt egy olyan megmozdulása is, ami a hokiban másodlagos gólpassznak számítana, hiszen az átadása kettővel előzte meg a gólt. Mindez az FC Dallas–Inter Miami labdarúgó-mérkőzésen történt, melynek a tétje a nyolc közé jutás volt a Ligák kupájában. A rendes játékidő 4–4-re végződött, jöttek a tizenegyesek, amik után 5–3-ra nyertek a floridaiak, Messi értékesítette a magáét. Eddig négy meccsen hét gólnál tart, meghódította az Egyesült Államokat.

Hétfő hajnalban Dallasban folytatódott a Lionel Messi road show. Az Inter Miami Texasban lépett fel, a Ligák Kupája nyolcaddöntőjében. Pokoli hőség, 41 Celsius-fok fogadta a floridaiakat, és még este, a meccs kezdetekor is 36 fokot mértek a Toyota Stadionban, amely természetesen zsúfolásig megtelt Messiék vendégjátékára az FC Dallas ellen. 

A hatodik percig kellett várni az első gólra, és ki más rúgta volna, mint Messi?! Jordi Alba elfutott a bal szélen, pontosan centerezett, és az érkező argentin a balösszekötő helyéről, 17 méterről, egyből a jobb alsó sarokba tekerte a labdát. Ahogy régen a Barcelona csapatában szokta, és természetesen Jordi Alba passzából…

A gólt elsőre érvénytelenítették, mert egy Miami-játékos esetleg lesen állva zavarhatta a kapust, de aztán a VAR-ozást követően megadták a gólt. Messi a negyedik amerikai meccsén hatodszor talált a hálóba.

A folytatás azonban a Dallasé volt. Előbb Quignón egyenlített, majd Kamungo és Velasco már 3–1-es vezetéshez juttatta a hazaiakat. 

De még messze nem volt vége. Cremaschi egy újabb Jordi Alba-gólpassz után szépített.

Ám Taylor öngóljával gyorsan visszaállt a kétgólos differencia (4–2). Ekkor már csak 22 perc volt hátra, de amíg Messi a pályán van, semmi sem dőlt el.

A 80. percben szabadrúgást csavart a kapu elé az argentin, remekül érkezett Farfán, és bombafejest küldött a saját kapujába. És a 85. percben jött a slusszpoén: a tizenhatos jobb sarkától szabadrúgáshoz jutott a Miami, és Messi a bal felső sarokba csavarta a labdát, 4–4!

Négy meccs az Inter Miami színeiben, és már hét gól!

Letelt a játékidő, és jöttek a tizenegyesek. 

Az elsőt Messi lőtte, és a kapust elküldve a bal sarokba helyezte a labdát. A Miami második ítélet-végrehajtója Busquets volt, ő megvárta, amíg eldől a kapus, és a háló közepébe panenkázott. A Dallas második rúgója, Pomykal fölé bombázott, és mivel a vendégektől sem Campana, sem Miller, sem pedig Cremaschi sem hibázott, az ötödik dallasinak már nem is kellett rúgnia, 5–3-ra megnyerte a párbajt Tata Martino edző csapata, és bejutott a legjobb nyolc közé a Ligák Kupájában. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Alex Bierens de Haan / Getty Images)

Rovatok