Index Vakbarát Hírportál

Francia élcsapat szerződtetné a magyar válogatott támadóját

2023. augusztus 7., hétfő 15:02

Az Olympique Marseille érdeklődését is felkeltette a magyar labdarúgó-válogatott támadója, Sallai Roland.

A sport.quotidiano.net információja szerint a Bologna és a Fenerbahce mellett a Marseille is szerződtetné Sallai Rolandot – szúrta ki az nb1.hu. A francia együttes a 2022–2023-as idényben a harmadik helyen végzett hazája bajnokságában. A Marseille eddig kilencszer lett francia bajnok, 1993-ban pedig a Bajnokok Ligáját nyerte meg.

Mint beszámoltunk róla, sokáig úgy tűnt, hogy Sallai a Freiburgot elhagyva Olaszországba, az SS Lazióhoz igazol, ám ez az irány az elmúlt hetekben elhalt. Menet közben egy másik olasz klub, az élvonalba frissen visszajutott Bologna jelentkezett be a támadóért, valamint egy orosz és egy török ajánlatról is cikkezett a német sajtó. Utóbbi elvileg a Fenerbahce lehet...

A 26 éves támadó tavasszal váltott menedzserirodát, majd állítólagos elvágyódása miatt többször is összezördült a Freiburg vezetőedzőjével, Christian Streich-kel. Az idény végére úgy tűnt, ismét formába lendült, az utolsó három bajnokiján négy gólpasszt osztott ki. 

Júliusban a Bild már arról cikkezett, Sallai visszanyerte a klubvezetés bizalmát, akik így arra a döntésre jutottak, ha nem érkezik „visszautasíthatatlan ajánlat”, nem is engedik el őt másik klubhoz. Kérdés, hogy a Marseille jelen anyagi körülményei között képes-e a fenti kitételnek megfelelő átigazolási díjat letenni a freiburgiak asztalára... 

A 42-szeres magyar válogatott futballista szerződése 2025-ben jár le a német klubnál. A Transfermarkt szerint Sallai Roland értéke jelenleg 10 millió euró lehet.

Sallai lehetséges jövője focis podcastunk, a Sportcast legutóbbi epizódjában is kiemelt téma volt. 

Rovatok