Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai gólpasszából parádés találat született, győzelemmel hangolt a Liverpool

2023. augusztus 7., hétfő 22:29

Az angol élvonalbeli Liverpool FC 3–1-re verte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság újoncát, az SV Darmstadtot a szezonrajtot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén. A találkozón kezdőként 60 percet kapott a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki a második félidő elején gólpasszal jelentkezett.

Elsöprő első tíz perc után magabiztos 3–1-es győzelmet ért el utolsó, idény előtti felkészülési mérkőzésén Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool. Az angol együttes a Darmstadt elleni találkozó ötödik percében Mohamed Szalah góljával szerzett vezetést, majd újabb három perccel később Diogo Jota duplázta meg az előnyt (2–0). A német Bundesligába 2016 után visszajutó vendégcsapat a 11. percben Mathias Honsak találatával szépített, így izgalmasabbá téve a folytatást... (2–1).

Azt a folytatást, amelyben Szoboszlai előbb sárga lapot kapott, majd szünet után nem sokkal parádés gólt készített elő. A magyar középpályás jobbról elvégzett szöglete után Luis Díaz sarkalta öt méterről – védhetetlenül – a jobb felsőbe a labdát (3–1). 

Mint utóbb kiderült, a gólpassz volt Szoboszlai utolsó labdaérintése a meccsen, ugyanis a gólpasszt követően Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere csaknem sort cserélt, a hat lehozott játékos között a magyar válogatott kapitányával. 

A hajrában az eredmény már nem változott, noha az utolsó 30 percre beállt Darwin Núneznek több ígéretes helyzete is akadt. 

Magyar szempontból több mint bíztató, hogy a bajnoki idényt megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen Szoboszlai a Liverpool kezdőjében kapott helyet. Annál is inkább, mert első és második ránézésre is olyan összeállításban küldte pályára csapatát Klopp, amiben csupa-csupa az előző idényben alapembernek számító futballista kapott lehetőséget a két nyári csúcsigazolás, Szoboszlai és Alexis Mac Allister mellett. 

A mérkőzést az Anfield Road bővítése miatt Prestonban rendezték. 

A Liverpoolnak hétvégén a Chelsea elleni, idegenbeli bajnokival indul a Premier League 2023–2024-es idénye, majd az első hazai meccsét augusztus 19-én vívja meg – hazai pályán a Kerkez Milost is soraiban tudó Bournemouth-t fogadja majd a 19-szeres angol bajnok. Remélhetőleg a londoni és a liverpooli meccsen sem kényszerül változtatni mai kezdőcsapatán az együttes. 

Rovatok