Index Vakbarát Hírportál

A lányok sem angyalok: megtaposta földön fekvő ellenfelét az angolok sztárja

2023. augusztus 8., kedd 10:45

A női labdarúgó-vb hétfői nyolcaddöntőjében Anglia büntetőkkel 4–2-re verte Nigériát, ezzel ott van a legjobb nyolc között. A rendes játékidő hajrájában azonban ritkán látott sportszerűtlenségnek lehettünk szemtanúi: a Chelsea és az angol válogatott sztárja, Lauren James szándékosan rátaposott földön fekvő ellenfele hátára.

A szintén a Chelsea-t erősítő Reece James húgának tette a VAR-nak köszönhetően nem maradt büntetlenül, természetesen kiállította a játékvezető.

Az angolok szövetségi kapitánya, Sarina Wiegman megvédte játékosát, elmondása szerint nem ismer nála kedvesebb embert, és egy rossz pillanatban elveszítette a fejét.

Lauren nagyon megbánta a tettét, bocsánatot kért a nigériai játékostól, és rendkívül maga alatt van a kiállítás miatt. Sajnálja az esetet, ez egy nagy lecke most a számára.

Egyelőre nem tudni, hány meccsre tiltják el a 21 éves játékost, kiesése viszont nagy érvágást jelent a szigetországiaknak, hiszen eddig a torna egyik legjobbja volt, három gólnál és három gólpassznál jár az Ausztráliában rendezett vb-n.

Rovatok