Index Vakbarát Hírportál

„Kivégzés” a futballpályán: repülve rúgta fejbe ellenfelét – videó!

2023. augusztus 10., csütörtök 13:34

„Mégis mi volt a cél?” – vetődhetett fel a kérdés bárkiben, aki a Cardiff City Colchester United elleni angol Ligakupa-meccsét nézte, Samson Tovide 89. perces megmozdulásánál…

Történt ugyanis, hogy a Championshipben (angol másodosztály) szereplő walesi gárda kétgólos előnyt elherdált a negyedik ligás angol kiscsapattal szemben még az első félidőben, és mivel a szünet után újabb találat nélkül csordogált a játék, úgy festett, a büntetőpárbajig több izgalom már nem is marad.

Hanem aztán a 89. percben a vendégkapus Owen Goodman felívelése után a szünetben pályára lépő Samson Tovide olyat húzott, amire mindenki csak felszisszenni tudott: a levegőben úszva rúgta fejbe a tisztázni készülő védőjét.

A teljesen szürreális mozdulatért rögvest villant a piros lap.

A találkozót tizenegyesekkel a Cardiff City nyerte amúgy 3–0-ra, így bejutott a második fordulóba – ahol csatlakozik 12, nem nemzetközi kupában induló PL-csapat is, a maradék nyolcas majd a harmadik körben kapcsolódik be a küzdelembe. 

(Borítókép: Samson Tovide, a Colchester United játékosa összeütközik Jamilu Collinsszal. Fotó: David Davies / PA Images / Getty Images)

Rovatok