Index Vakbarát Hírportál

Képernyőre kerül Magyarországon a Cristiano Ronaldo fémjelezte szaúdi liga

2023. augusztus 11., péntek 13:28

A TV2 Csoport sportcsatornája többéves megállapodást kötött a világ legdinamikusabban fejlődő bajnokságának közvetítési jogai kapcsán, így a szaúdi liga mérkőzéseit már augusztus 11-től követhetik a Spíler TV nézői – olvasható közleményükben.

Kétségkívül a világ legdinamikusabban fejlődő futballbajnoksága a Roshn Saudi League, amely a világon egyedüliként mondhatja el magáról, hogy két aranylabdás név is itt lép pályára hétről hétre, név szerint Cristiano Ronaldo és Karim Benzema.

A bajnokság klubjai a nyáron közel 500 millió eurót költöttek új játékosok igazolására, sztárok sora érkezett a ligába, akiknek játékát érdemes figyelemmel követni. A szaúdi ligában futballozik ettől a szezontól kezdve a korábban említett Benzema mellett a 2023-as év legjobb afrikai játékosának választott Sadio Mané, valamint a zsinórban háromszoros Premier League-bajnok Manchester City-ből érkező Rijad Mahrez is. De az RSL-be igazolt még többek között Malcom, Kalidou Koulibaly és Szergej Milinkovics-Szavics is.

A ROSHN SAUDI LEAGUE MINDEN FORDULÓJÁBÓL HÁROM MÉRKŐZÉST KÖVETHETNEK A NÉZŐK ÉLŐBEN A SPÍLER 1-EN ÉS A TV2 PLAY PRÉMIUM SPÍLER EXTRA STREAMINGSZOLGÁLTATÁSÁN KERESZTÜL, DE A BAJNOKSÁGHOZ MAGAZINMŰSOR ÉS ÖSSZEFOGLALÓ IS KÉSZÜL.

Már az első fordulóban megannyi sztárral futhat össze a képernyőn az, aki a Spíler 1-re kapcsol. Augusztus 11-én, hazai pályán mutatkozik be az Al Ahli, amely, mondhatni, nagybevásárlást tartott az átigazolási piacon, hozzájuk érkezett Mahrez, Roberto Firmino, Allan Saint-Maximin, Édouard Mendy és Franck Kessié.

Képernyőre kerül a bajnoki címvédő Al Ittihad mérkőzése is, amely a nyáron többek között a regnáló aranylabdás Karim Benzemával és a szintén francia világbajnok N'Golo Kantéval erősített. A Steven Gerrard vezette El Ettifaq pedig a szintén exliverpooli csapatkapitány Jordan Hendersonnal egy másik Premier League-ikon, Cristiano Ronaldo csapatával küzd meg a forduló zárómeccsén, augusztus 14-én – írja közleményében a TV2 Sajtószoba. 

Roshn Saudi League (RSL) – első forduló menetrend:

Rovatok