Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool rekordigazolás jelezte: nem akar a csapathoz szerződni

Az átigazolási hírek és pletykák legjava egy helyen

Index
2023.08.11. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Búcsúzik a hétre a Futballbazár, igen eseménydús napot zártunk az átigazolási piacon. Volt itt minden, de leginkább a Harry Kane és Moises Caicedo körüli események kavarták fel az állóvizet. 

    Legközelebb hétfőn jelentkezünk percről percre frissülő hírfolyammal, amelyben összefoglaljuk a szombat és a vasárnap legfontosabb eseményeit. Szép hétvégét kívánunk.

  • A BBC számolt be róla elsőként, hogy a francia válogatott és az AS Monaco támadóját, Wissam Ben Yeddert nemi erőszakkal vádolják.

    Délfrancia ügyészek pénteken közölték, hogy nemi erőszak és annak többszöri kísérletével vádolják a labdarúgót, aki ellen eljárást indítottak. A hírek szerint az állítólagos incidens idén júliusban történt a Cote d'Azur régióban található Beausoleilben, ennél többet azonban egyelőre nem tettek közzé a vádakról.

    Az AFP jelentése szerint 900 ezer eurós óvadékot kértek a labdarúgóra, míg a bírósági tárgyalásig felügyelet alá helyezik.

  • „Már el is felejtettem Caicedót, azokra a játékosokra koncentrálok, akik a csapatom tagjai” – mondta Roberto De Zerbi, a Brighton vezetőedzője. „Napról napra fejlődni szeretnénk, még nincs elég játékosunk, ezért ki kell egészíteni a csapatot, de kizárólag olyan labdarúgókkal, akik ide akarnak jönni, és büszkék arra, hogy a Brightonban játszhatnak.”

    A szakember hozzátette: „Mi vagyunk a Brighton, a nagyobb klubok megvehetik a játékosainkat, de a lelkünket vagy a szellemünket nem tudják megvenni”. Mint ismert, Moises Caicedo, a klub egyik kulcsjátékosa elhagyja a csapatot, már csak az a kérdés, hogy a Chelsea vagy a Liverpool csapatában folytatja a pályafutását.

  • A Real Madrid felvette a kapcsolatot a francia válogatott és az Eintrancht Frankfurt csatárja, Randal Kolo Muani ügynökével – számoltak be német sajtóértesülések. A spanyol csapat elöljárói minden bizonnyal azért döntöttek így, mert a Kylian Mbappé körüli helyzet rendkívül bizonytalan, egyáltalán nem biztos, hogy idén nyáron szerződtetik, így másik középcsatár után kell nézniük a piacon.

    A Real Madrid egyetlen klasszikus középcsatárja jelenleg Joselu, aki az Espanyoltól érkezett kölcsönben a fővárosiakhoz, de rá hagyatkozni az egész szezon alatt nagyon kockázatos lenne. Az ügy külön pikantériája, hogy a Paris Saint-Germain is Kolo Muanit nézte ki Kylian Mbappé pótlására, így akár két legyet is üthet egy csapásra a madridi csapat.

  • Az RB Leipzig labdarúgócsapata szerződteti a francia Castello Lukebát, aki így Gulácsi Péter és Willi Orbán klubtársa lesz. A német sajtó szerint a legutóbbi bajnokságban bronzérmes lipcseiek mindenben megegyeztek az Olympique Lyonnal a húszéves védő átigazolása ügyében. 

    A németek 35 millió eurót fizetnek Lukebáért.

    Marco Rose vezetőedzőnek nagy szüksége van védőjátékosra, mivel Josko Gvardiol (Manchester City), Marcel Halstenberg (Hannover 96) és Abdou Diallo (Paris Saint-Germain) is távozott az együttestől, El Chadaille Bitshiabu pedig súlyos sérülést szenvedett, így jelenleg csak négy hátvéd áll a rendelkezésére.

    A kupagyőztes Leipzig szombaton a bajnok Bayern München elleni szuperkupa-mérkőzéssel kezdi a szezont.

  • Nagyon nehezen lehet már biztosat mondani Harry Kane átigazolása kapcsán, de ezúttal már tényleg úgy látszik, hogy véget ér a történet. 

    Az angol válogatott támadó megkapta az engedélyt, hogy repülőre szálljon, és Münchenbe utazzon az orvosi vizsgálatokra.

    A SkySports megjegyzi, helyi idő szerint délután 3-kor közölték a játékossal, hogy mindenben megegyeztek a felek, így útnak indulhat a német városba. A Tottenham vezetőedzője, Ange Postecoglu is megerősítette, hogy a klub történelmének egyik legnagyobbja elhagyta a csapatot.

  • Holnap kora délután az Arsenal a Nottingham Forrestet fogadva nyitja az angol bajnokság új idényét. Mikel Arteta, a csapat vezetőedtője arra a kérdésre viszont nem tudott válaszolni, ami arról szólt, hogy David Raya időben csatlakozott-e a csapathoz.

    „Nem, nincs semmilyen hírünk az érkezőről” – mondta szűkszavúan Arteta. Így biztossá vált, hogy a holnapi szezonnyitón egészen biztosan nem áll még az Arsenal rendelkezésre a spanyol kapus.

  • Kalmár Zsolt a Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapján.

    32-szeres válogatott középpályás, aki meghatározó játékosa volt a Dunaszerdahelyi AC együttesének, kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a székesfehérvári klub honlapjának pénteki közlése szerint. Minden további részlet, és a játékos nyilatkozata alább

  • A Fulham előrehaladott tárgyalásokat folytat Adam Traoré szerződtetése ügyében. A jelenleg kub nélküli szélső így hamarosan aláírhatja szerződését az angol élvonalbeli klubbal.

    A 27 éves támadó kontraktusa idén nyáron járt le a Wolverhamptonnál, így szabadon igazolhatóvá vált. Pályafutása korábbi szakaszában még a Barcelona játékosa is volt kölcsönben.

  • Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője sajtótájékoztatóján elmondta: megerősítheti, hogy hatalmas erőkkel dolgoznak Harry Kane szerződtetésén. „Az álláspontunk nem változott, Kane az elsődleges célpontunk, így azon vagyunk, hogy minél hamarabb elhozzuk Angliából” – mondta a német szakember.

    „Ez egy hatalmas üzlet, amelyen nagyon régóta dolgozunk, de még nem született meg a megállapodás, nincs lezárva, reményeink szerint ez hamarosan változni fog. Amíg nincs hivatalos megerősítés, addig egy edző nem mondhat semmi konkrétat” – tette hozzá Tuchel.

  • Moises Caicedo közölte a Liverpoollal, hogy kizárólag a Chelsea játékosa akar lenni. Az ecuadori középpályás játékjogáért az éjszaka 140 millió euróról szóló ajánlat érkezett, melyet természetesen elfogadott a Brighton, így szinte tényként számolt be a világsajtó klubváltásáról. Sőt, a Jürgen Klopp irányította csapat már az orvosi vizsgálatok időpontját is lefoglalta a játékos számára.

    Igen ám, de Caicedo a hírek után közölte a Liverpool vezetőségével, hogy nem akar a csapathoz igazolni.

     Egyetlen célja – ahogyan azt korábban megígérte –, hogy a Chelsea játékosa legyen. Ennek ismeretében a londoniak újabb ajánlattal próbálkoznak a Brightonnál, ami egészen biztosan nem lesz olyan magas, mint a Liverpool által kínált összeg.

  • A magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt csütörtökön már nem Dunaszerdahelyen, hanem Székesfehérváron tartózkodott, mivel szinte biztosan csatlakozik a Fehérvár FC-hez – értesült a Nemzeti Sport.

    A lap megjegyzi, hogy szinte sokkolta a dunaszerdahelyi szurkolókat Kalmár távozása a klubtól, mivel a DAC meghatározó játékosa volt az elmúlt időkben. Egybehangzó sajtóértesülések azt állítják, hogy 

    a 28 éves, 32-szeres válogatott labdarúgó a honi élvonalban szereplő Fehérvárnál folytatja pályafutását, mellyel kétéves szerződést ír alá.

    Kalmár Zsolt 2017-ben került a DAC-hoz, színeiben 148 tétmérkőzésen szerepelve 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. 

    A klub péntek délután hivatalos felületein jelentette be a középpályás érkezését. 

  • Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője megerősítette, hogy megállapodtak a Brightonnal Moises Caicedo átigazolása kapcsán. „Elmondhatom, hogy megegyeztünk a klubbal, most következik a játékos és ügynöke” – mondta Klopp.

    Arra a kérdésre, hogy Caicedo akár már a pénteki napon átesik-e az orvosi vizsgálatokon, semleges választ adott a vezetőedző, de annyi már bizonyos, hogy mindent előkészítettek az érkezésére. Fabrizio Romano hozzáteszi, hogy a Chelsea a csütörtök éjszakát azzal töltötte, hogy találjon még lehetőséget az ecuadori játékos szerződtetésére, de a Liverpool ajánlatával nem tudott versenyezni.

    A 21 éves középpályásért a hírek szerint 140 millió eurót fizetnek, mellyel magasan a Liverpool történetének legdrágább igazolásává válik. Sőt, korábban egyetlen játékosért sem fizetett ekkora összeget szigetországi klub.

  • A korábbiakban már megírtuk, hogy a Real Madrid előrehaladott tárgyalásokat folytat David De Geával, miután súlyos sérülést szenvedett a csapat első számú kapusa, Thibaut Courtois.

    Spanyol sajtóhírek szerint a madridiaknál nem kizárólag a United korábbi kapusa van képben, hanem a Sevilla hálóőre, Bono is. A Marca és az As arról ír, hogy az edzői stáb inkább Bonót hozná a belga kapus helyére, mivel Carlo Ancelotti vezetőedző olyan játékost keres, aki lábbal is jól bánik a labdával.

    Két lehetőség van: egy évre kölcsönben érkezne a marokkói hálóőr, vagy 20 millió euró ellenében játékjogát is megvásárolhatnák a madridiak. A hírek szerint továbbá Bono is szívesen csatlakozna a Real Madridhoz.

  • Odion Ighalo kétéves szerződést kötött a szaúdi élvonalban szereplő al-Wehdával – számoltak be egybehangzó sajtóértesülések. A nigériai válogatott labdarúgónak már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie, aztán aláírhatja új szerződését.

    A 34 éves támadó korábban a Watford és a Manchester United színeiben is játszott, legutóbbi klubja pedig a szintén szaúdi al-Hilal volt, mellyel kontraktusa idén júniusban járt le.

  • Mint ismert, Thibaut Courtois, a Real Madrid világklasszis kapusa csütörtökön súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében valószínűleg az egész előttünk álló szezont kihagyja. Ennek tudatában a spanyol klub rögtön a piacra lépett, és elkezdett egy megbízható kapus után kutatni. 

    A hírek szerint az elsődleges opció az a David De Gea, akit nyolc évvel ezelőtt már majdnem leigazolt a fővárosi alakulat, de akkor még kifutottak az időből. A spanyol hálóőr jelenleg klub nélküli, mivel lejárt a szerződése a Manchester Uniteddal, és már arról szólnak a hírek, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a madridiakkal. 

    Könnyen elképzelhető, hogy David De Gea lesz a megoldás a Real Madrid kapusproblémáira.

  • Kora reggel még arról szóltak a hírek, hogy a Tottenham és a Bayern München mindenben megegyezett Harry Kane klubváltása kapcsán, egyúttal az engedélyt is megadják neki, hogy Münchenbe utazzon, viszont ez délelőttre változott.

    Minden további részlet alább

  • Az angol élvonalbeli Bournemouth hivatalos felületein bejelentette, hogy szerződtette Max Aaronst. A fiatal angol tehetség hétmillió font ellenében vált klubot, és hagyja el a másodosztályú Norwich Cityt.

    Aarons végigjárta az angol korosztályos válogatottakat, míg a Premier League-ben is komoly tapasztalattal bír, mivel 70 mérkőzésen már pályára lépett korábban az élvonalban. A többek között Kerkez Milost is foglalkoztató klub legújabb igazolása elsősorban jobbhátvéd, de az ellentétes oldalon is bevethető, így akár riválisa is lehet a magyar válogatott csillagának.

  • Minden bizonnyal órákon belül pont kerül a Harry Kane átigazolásával kapcsolatos, hónapok óta zajló találgatásokra. A nagyjából 110 millió euróról szóló Bayern-ajánlatot a Tottenham csütörtökön elfogadta, a személyes feltételekben pedig másnap reggelre jutottak dűlőre a felek, így Kane már München felé tart.

    Egybehangzó sajtóértesülések szerint Harry Kane pénteken átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd hivatalos keretek között bemutatják a Bayern München legújabb igazolását.

  • Fabrizio Romano transzferguru csütörtök este jelentette: az angol élvonalbeli Manchester United játékosa, Fred a török Fenerbache csapatában folytatja pályafutását. 

    A brazil válogatott középpályás a United nyári igazolásai után vált létszámfelettivé, a török klub pedig 10 millió eurót fizet érte, mely összeg bizonyos kritériumok teljesülése esetén további ötmillió euróval nőhet. 

  • Meglepő hírekre ébredhettek péntek reggel a futball szerelmesei. Egybehangzó információk szerint a Liverpool az éjszaka folyamán egy 110 millió fontról (nagyjából 140 millió euró) szóló ajánlatot tett le a Brighton elé Moises Caicedo játékjogáért, melyet az angol csapat el is fogadott. 

    Sokáig úgy tűnt, hogy a Chelsea lesz a befutó a fiatal ecuadori játékosért, de a Liverpool közbeszólt, és egy őrületes ajánlattal megelőzte londoni riválisát. A liverpooliak által kínált összeggel a Chelsea nem tud versenyezni, így szinte bizonyos: Caicedo a Liverpoolban folytatja. 

    Ennek értelmében az ecuadori középpályás a Liverpool történetének magasan legdrágább játékosa lesz, míg egyben szigetországi rekordot is jelent klubváltása, mivel korábban sosem fizetett angol klub ennyi pénzt egy játékosért. 

    A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapat egy újabb jelentős átigazolással folytatta a nyári bevásárlást és erősítette meg keretét. Kérdés, milyen hatással lesz ez a magyar válogatott játékosának liverpooli játékperceire.

  • …igen eseménydús napot zártunk csütörtökön, melyet Harry Kane potenciális klubváltása fémjelzett. Az összes fontos hírt alább olvashatja vissza. 

  • Újra kinyitja kapuit a Futballbazár, futószalagon érkeznek a labdarúgás világának legfontosabb pénteki hírei és pletykái. Tartsanak velünk, azonnal kezdünk! 

Rovatok