Index Vakbarát Hírportál

Pontszerzéssel debütált a Premier League-ben a magyar válogatott játékosa

2023. augusztus 12., szombat 18:22

A Bournemouth – Kerkez Milossal a kezdőcsapatban – hazai döntetlennel kezdte a labdarúgó Premier League új idényét, míg az előző szezon ezüstérmese, az Arsenal 2–1-re nyert.

A szombat délutáni mérkőzésen a konferencialigában címvédő vendég West Ham United szerzett vezetést a második félidő elején, Jarrod Bowen nagyszerűen tekert a hosszú felső sarokba 18 méterről.

A legutóbbi idényben 15. helyen végző Bournemouth azonban a hajrában egyenlített, Dominic Solanke áthámozta magát a londoniak kapusán, Alphonse Areolán, és a 82. percben közelről az üres kapuba gurított, kialakítva ezzel a végeredményt. Az AZ Alkmaartól nyáron szerződtetett magyar válogatott Kerkez végig a pályán volt az első PL-meccsén.

Az ezüstérmes Arsenal a vártnál nehezebben, ám 2–1-es győzelemmel kezdte az új szezont. Az „ágyúsok” részéről Nketiah és Saka volt eredményes. Az Everton, amelynek szurkolói szép gesztussal üzentek korábbi játékosuknak, hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget a Fulhamtől, a Brighton 4–1-re kiütötte az újonc Lutont, míg a Crystal Palace a másik feljutó Sheffield otthonából hozta el a három pontot (0–1).

Rovatok