Index Vakbarát Hírportál

Most már nincs visszaút: a Bayern bejelentette Harry Kane érkezését

2023. augusztus 12., szombat 10:07

Véget ért a Harry Kane-saga, az angol labdarúgó-válogatott és a Tottenham csapatkapitánya szombaton aláírta szerződését a német rekordbajnok Bayern Münchennel.

A hosszú heteken át tartó átigazolási mizéria végleg befejeződött, a 30 éves támadó péntek este megérkezett Münchenbe, hogy átessen az orvosi vizsgálaton.

A hírek szerint a bajorok végül 100 millió eurót (Bundesliga-rekord) fizetnek a játékosért, az üzlet pedig további 20 millió euró bónuszt tartalmazhat. 

Kane négyéves szerződést írt alá Münchenben, a német sajtó pedig úgy tudja, évente 25 millió euró ütheti a markát – ezzel a klub legjobban kereső futballistája lett. 

A trófeákra vágyó csatár a Premier League-ben 320 mérkőzésen 213 gólt szerzett, emellett 50 asszisztot jegyzett. A Spursnél jövő nyáron járt volna le a szerződése.

Kane tehát (egyelőre) nem dönti meg a PL-gólrekordot, amire a következő néhány idényben jó esélye lett volna. Az élen Alan Shearer áll 260 találattal.

Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól a Bayern München játékosa lehetek. Ez a világ egyik legnagyobb klubja, én pedig mindig is hangoztattam, hogy a legmagasabb szinten szeretnék futballozni pályafutásom során

– fogalmazott a bajorok honlapjának Kane, aki a hírek szerint a ma (szombat) esti Leipzig-elleni szuperkupa-mérkőzésen már pályára is léphet. 

Ami biztos, hogy a támadó a kilences mezszámot viseli majd a „bőrnadrágosoknál”.

Isten hozott Münchenben, Harry Kane! Nagyon örülünk az átigazolásnak, amelyhez kitartásra és keménységre volt szükség. Nagy dicséret illeti mindazokat, akik a Bayernnél részt vettek a tárgyalásokban, Jan-Christian Dreesen vezérigazgatónkkal az élen. Harry Kane nemcsak a Bayernt erősíti, érkezése az egész Bundesligának jót tesz 

– mondta Herbert Hainer klubelnök.

Rovatok