Index Vakbarát Hírportál

Már-már felháborító: a 86. percig kellett várni az újabb Messi-gólra

2023. augusztus 12., szombat 09:34

Akár a Reszkessetek, betörők! szlogenjét is citálhatnánk, kissé átalakítva: nincs Inter Miami-meccs Messi-gól nélkül. Péntek este a Charlotte FC-t fogadta a floridai futballcsapat a Ligák Kupája negyeddöntőjében, és 4–0-ra kitömte ellenfelét. Már-már úgy tűnt, először észak-amerikai karrierje során gól nélkül marad Lionel Messi, de nem, a 86. percben betalált. Eddigi mérlege: öt meccs, nyolc gól.

Természetesen telt ház, 22 ezer néző várta a csapatokat a DRV PNK Stadionban az Inter Miami–Charlotte FC Ligák Kupája-negyeddöntőre. Dél-Floridában immár társasági esemény Lionel Messi csapatának minden fellépése, felmérhetetlen hatása van az argentin jelenlétének az MLS-ben.

Gerardo Martino, a Miami edzője ismét pályára küldte három egykori Barca-sztárját, Messi mellett Sergio Busquets és Jordi Alba is ott volt a kezdőben.

Már a 10. percben rezgett a Charlotte hálója: Arroyót buktatták a tizenhatoson belül, Messi ismét átengedte a büntetőt Josef Martíneznek, és a venezuelai válogatott üdvöskéje nem is hibázott, 1–0.

A második hazai gól a 23. percben oktatófilmbe illett: Busquets DeAndre Roselle Yedlint játszotta meg, az amerikai válogatott középpályása Robert Taylort hozta helyzetbe, és a finn csatár 2–0-ra alakította az állást. 

Jellemző a Messi-effektusra, hogy Taylor már negyedik gólját szerezte ebben a sorozatban, vagyis az argentin jelenléte annyira elvonja a védők figyelmét, hogy a társak is futószalagon kerülnek helyzetbe. Taylor ennek a legfőbb haszonélvezője, korábban 52 MLS-meccsen összesen öt gólra volt képes, Messi megérkezése óta öt mérkőzésen négyre, továbbá négy gólpassza is van.

A harmadik Inter-gól öngól volt, a negyedik pedig Messi mesterműve a 86. percben. Kiugratta Leonardo Campanát, akihez két védő ügyetlenkedése következtében jutott el a labda, a cserejátékos megvárta, míg Messi beérkezik az ötösre, akkor elé tálalt, és az argentin belsővel az üres kapuba paskolta a labdát. 

Ezzel lett 4–0, kedden az elődöntőben a Philadelphia Union következik, idegenben. 

Rovatok