Index Vakbarát Hírportál

Klubváltás lefújva? Góllal és gólpasszal lett a Freiburg legjobbja Sallai

2023. augusztus 13., vasárnap 18:05

Sallai Roland kezdőként kapott bizonyítási lehetőséget az SC Freiburgban a Német Kupa első fordulójában, és a neki jutó 82 perc alatt gólpasszal, majd góllal vette ki a részét az Oberachern elleni diadalból.

A Bundesliga-szezon rajtja előtti hétvégén – hagyományosan – a Német Kupa első fordulójával vette kezdetét a 2023–2024-es futballszezon Németországban. Magyar szempontból aligha alakulhatott volna jobban a sorozat, hiszen szombaton Dárdai Palkó szerzett fontos gólt a Hertha BSC-ben, majd vasárnap a kora délutáni etapban Németh András készítette elő a Hamburger SV győztes találatát az Essen ellen ráadásban megnyert találkozón.

A jó széria Sallai remeklésével folytatódott: az elmúlt hónapokban a Lazióval, a Bolognával, a Fenerbahcéval, valamint egy konkrétan meg nem nevezett orosz élcsapattal is összeboronált támadó – talán jelzésértékű? – kezdőként kapott lehetőséget a Freiburgban, s 82 percet töltött pályán az ötödosztályú Oberarchern otthonában.

A 26 esztendős támadó a második félidő elején Christian Günter találatát készítette elő, majd a 77. percben egy letámadás végén 14 méterről ő maga is bevette a hazai kaput (0–2).

LABDARÚGÁS
NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Oberachern–Freiburg 0–2 (Günter 60., Sallai R., 77.)

Rovatok