Index Vakbarát Hírportál

A Real magabiztos győzelemmel, Bellingham góllal debütált a spanyol rajton

2023. augusztus 13., vasárnap 00:17

A Real Madrid 2–0-ra nyert az Athletic Bilbao otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A legutóbbi kiírásban ezüstérmes fővárosiaknál góllal mutatkozott be tétmérkőzésen a nyáron 103 millió euróért a Borussia Dortmundtól szerződtetett Jude Bellingham: a 20 éves angol válogatott középpályás a 36. percben együttese második találatát szerezte.

Az angol középpályás előtt Eduardo Camavinga volt a legutóbbi Real-játékos, aki rögvest az első bajnokiján gólt tudott szerezni. A francia labdarúgó 2021 szeptemberében a Celta Vigo elleni 5–2-es sikerből vette ki a részét rögvest egy találattal. Érdekesség, hogy utóbbi – bár még mindig csak a 21. életévében jár –, szombaton játszotta a 100. tétmeccsét madridiként.

Rajtuk kívül csak Rodrygo tudott a 21. születésnapja előtt góllal bemutatkozni a Real Madridban a XXI. században.

A Bilbao elleni első gólt is épp a brazil szerezte, aki az előző idényt három bajnokin három góllal zárta le  ha szezonokon átívelő sorozatban gondolkodunk, most 4/4-re javította a mutatóját. A jó szériát megelőzően 27 bajnoki alatt szerzett összesen három találatot Rodrygo, aki a jelek szerint a Karim Benzema-éra utáni időszak egyik fő gólfelelőse lehet...

Az előző idényben szintén Bajnokok Ligájaindulást érő helyen záró Real Sociedad a Girona elleni 11-gyel kezdte az új pontvadászatot, míg az újonc Las Palmas a Mallorcával játszott ugyancsak kétgólos döntetlent. 

A spanyol bajnoki idény péntek este két meccsel rajtolt, a Rayo Vallecano az Almería otthonából hozta el a három pontot, míg az előző idényben sokáig a kiesés elkerüléséért harcoló Valencia nem kis meglepetésre az Európa-liga-győztes Sevilla otthonában tudott diadalmaskodni.

LABDARÚGÁS
SPANYOL BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ
Real SociedadGirona 11 (10)
Las Palmas
Real Mallorca 11 (10)
Athletic Bilbao
Real Madrid 02 (02)
pénteken játszották:
Almería
Rayo Vallecano 02 (02)
Sevilla
Valencia 12 (00)
vasárnap játsszák:
Celta Vigo
Osasuna 17.00
Villarreal
Real Betis 19.30
Getafe
Barcelona 21.30
hétfőn játsszák:
Cádiz
Alavés 19.30
Atlético Madrid
Granada 21.30

(MTI/Index)

Rovatok