Index Vakbarát Hírportál

Ha mérvadó a múlt, káprázatos bemutatkozás várható Szoboszlaitól

2023. augusztus 13., vasárnap 06:53

Szoboszlai Dominik a debütálások, továbbá a nagy téttel bíró mérkőzések specialistája. Mintha fagyálló folyna az ereiben, sohasem lámpalázas, ahelyett, hogy menekülne a kihívások elől, egyenesen keresi azokat. Nos, annál nagyobb kivívás aligha létezik, mint élete első Premier League-mérkőzése a Liverpool színeiben. Kis gyűjtés honfitársunk bemutatkozó mérkőzéseiből.

„Ha kicsi a tét, a kedvem sötét.”

Mindnyájan emlékszünk Johnny Firpo, azaz Terence Hill aranyköpésére az És megint dühbe jövünk című klasszikusból. 

Mármost ilyen értelemben Szoboszlai Dominik is az olasz filmsztár köpönyegéből bújt elő, jóllehet itt nem kártyacsatáról van szó, hanem a Premier League 2023–2024-es idényének nyitómeccséről, mármint a Liverpool szempontjából, amelyre 17.30 órakor kerül sor. A Chelsea a Stamford Bridge-en fogadja a Vörösöket, és minden jel arra mutat, hogy honfitársunk a kezdő tizenegyben kap helyet.

Egyvalamiben biztosak lehetünk: a 22 éves támadó középpályás nem reszkető lábakkal, bepelenkázva várja élete első tétmérkőzését Jürgen Klopp menedzser együttesében. Ha egyetlen jó tulajdonságát ki kellene emelni „Szobónak” – pedig van néhány a káprázatos rúgótechnikától a makulátlan erőnlétig –, akkor a megingathatatlan önbizalmát citálnánk, azt, hogy minél nagyobb a tét, annál jobban futballozik.

E tételt bizonyítandó vegyük sorra honfitársunk bemutatkozó tétmérkőzéseit a Mersey partján dolgozó kollégánk, a liverpool.com csapatát erősítő Bocsák Bence gyűjtésében.

Rovatok