Index Vakbarát Hírportál

Caicedo hivatalosan is megérkezett álmai klubjába

2023. augusztus 15., kedd 09:10

A Chelsea labdarúgócsapata hétfőn este hivatalosan is bejelentette Moises Caicedo szerződtetését. A futballistával 8+1 évre szóló megállapodást kötöttek.

Az angol, majd a nemzetközi sajtó már hétfő reggel biztosra írta a 21 éves ecuadori középpályás érkezését, akiért a londoniak 115 millió fontot fizettek a Brightonnak. Beelőzve a Liverpoolt, amely „csak” 111 millió fontot ajánlott érte. Az összegből amúgy a 100 millió font a biztos bevétel az eladói oldalon, míg a további 15 millió kifizetése feltételekhez kötött, de a Brightonnál úgy számolnak, hogy rövid időn belül ahhoz is hozzájutnak.

Jegyezzük meg ismételten: a Brighton legalább 100 millió fontért szerette volna értékesíteni az előző idény egyik alapemberét, akinek legnagyobb vágya a Chelsea volt. Nos, a klub és a játékos számítása egyaránt bejött.

Caicedo a londoni egyesület honlapjának adott beköszönőjében kiemelte: nagyon izgatott, hogy csatlakozhatott a világ egyik legnagyobb klubjához, és bizony nem kellett kétszer gondolkodnia, amikor a Chelsea-től megkeresték.

Gyerekként a Chelsea-nek szurkoltam, néztem a meccseit. Egyértelmű volt számomra, hogy ehhez a klubhoz akarok szerződni. Ez egy valóra vált álmom, és már nagyon várom, hogy a csapattal legyek, megírhassam a saját történelmemet.

A klubvezetés részéről Laurence Stewart és Paul Winstanley kiemelte: Moises az elmúlt 18 hónapban az európai futball egyik kiemelkedő játékosának bizonyult. Hozzátették: a középpályás ritka adottságokkal rendelkezik, már egy ideje a célkeresztjükben volt, és úgy vélik, teljesítménye nagy hatással lesz ebben a szezonban, majd azt követően is a Stamford Bridge-en.

A transzfer azt jelenti, hogy a Chelsea 2023-ban másodszor dönti meg a brit rekordot: januárban 107 millió fontért vásárolta meg az argentin válogatottal friss világbajnok Enzo Fernándezt. A 22 éves középpályást a Benficától szerződtették.

Caicedo 2021 februárjában az ecuadori Independiente del Valle csapatától igazolt a Brightonhoz, amely négymillió fontért szerződtette. A dél-amerikai futballista 2022 áprilisában mutatkozott be a Premier League-ben, miután visszatért a belga Beerschot együttesétől, ahol kölcsönben szerepelt. Utóbbinál a 2021–2022-es idény első felében 14 alkalommal lépett pályára, majd a Brighton visszarendelte. Az angol gárdában a legutóbbi idényben kulcsszerepet vállalt a kiváló bajnoki szereplésben, az együttes a hatodik helyen végzett a Premier League-ben. 43 mérkőzésen lépett pályára, a Brightonnál a társak és a klub is a szezon legjobbjának választotta.

Rovatok