Index Vakbarát Hírportál

Nem fújtak be egy nyilvánvaló tizenegyest a Manchester United ellen

2023. augusztus 15., kedd 10:50

A Manchester United 1–0-ra legyőzte a Wolvest a szezon első meccsén, de a 90+7. percben nem fújtak be egy nyilvánvaló tizenegyest, annak ellenére sem, hogy a VAR is lecsekkolta az esetet. A játékvezetői bizottság utólag bocsánatot kért a Wolves edzőjétől, és beismerte, hogy orbitálisat tévedett a mérkőzést vezető bíró és a VAR is.

Vért izzadt hétfő este a Manchester United a Wolverhampton ellen. A meccsen úgy sikerült 1–0-ra nyernie a Unitednak, hogy a Wolves egyik támadását egy pályára rohanó MU-szurkoló miatt félbe kellett szakítani, majd a 90+7. percben egy nyilvánvaló tizenegyest nem sikerült befújnia a játékvezetőnek, és ebben a VAR sem látott semmi kivetnivalót. Mi is történt pontosan? 

A ráadásban érkezett a beadás André Onana kapuja elé, a Manchester United frissen igazolt hálóőre pedig elszámolta az ívet, és bár nyújtott kezekkel repült a labda irányába, esélye sem volt elérni azt. Viszont ez a mozdulatsor arra tökéletes volt, hogy Onana úgy letarolja a labdára érkező Wolves-játékost, Sasa Kalajdzicet, mint a bowlinggolyó a bábukat. 

A játékvezetői bizottság vezetője, Jonathan Moss a meccs után elnézést kért a Wolves vezetőedzőjétől, Gary O’Neiltől. 

Moss odajött hozzám, és mondta, hogy ez egy nyilvánvaló tizenegyes volt, és elnézést kér. Látta, hogy ez egy tiszta játékvezetői hiba volt

– idézi a The Guardian O’Neilt, aki állítása szerint még rosszabbul érzi magát az eset miatt, így, hogy tudja, hogy igaza volt, és mégsem jutott tizenegyeshez a csapata. 

Az, hogy nem sikerült pontot menteni a Wolvesnak, azért fájhat különösen a csapatnak, mert Bolláék edzőjét hat nappal a szezonkezdés előtt menesztették, O’Neil pedig négy napja dolgozik az együttessel. Így is 23 lövést hozott össze a csapat, xG-ben 2,14-es mutatót ért el, míg a hazaiak csak 1,49-et. A Wolvesnak a tavalyi idényben bőven benne volt a pakliban, hogy a szezon végére kiesik a klub, a nyár folyamán pedig gyakorlatilag nem vett meghatározó játékost – eladni viszont sikerült párat. Tehát az, hogy mindezek ellenére ennyire meg tudta szorongatni a Manchester Unitedot, vagy azt jelenti, hogy Erik ten Hag együttese került gödörbe, vagy a Wolves ennyire ígéretes.

Rovatok