Index Vakbarát Hírportál

Aubameyang a frászt hozta Kleinheislerékre, de végül a magyar örülhetett

2023. augusztus 16., szerda 07:39

A magyar labdarúgókat foglalkoztató csapatok közül a Panathinaikosz továbbjutott, a Topolya viszont kiesett kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában – összegezte az est történéseit a Magyar Távirati Iroda.

A görög együttes egygólos előnnyel érkezett az Olympique Marseille otthonába, ahol a hazaiak a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang duplájával már szünetig megfordították a párharc állását. A Panathinaikosz a ráadás utolsó pillanataiban, a 99. percben értékesített 11-essel szépített és így hosszabbításra mentette a párharcot. Kleinheisler László a 106. percben csereként lépett pályára, majd a magyar válogatott középpályás a 11-esek során a harmadik párban betalált. Mivel társai sem hibáztak, így a zöld-fehérek 5–3-ra megnyerték a párbajt és a selejtező utolsó körébe léptek, ahol a Braga vár rájuk.

A portugál gárda kettős győzelemmel azt a Topolyát búcsúztatta, amelyben Sós Bence a 60. percben szintén csereként jutott lehetőséghez. Akkor a Braga 4–1-re vezetett, az eredmény a hátralévő időben már nem változott. A szerb bajnokság ezüstérmese a kieséssel az Európa-liga csoportkörében folytathatja a szereplését.

A tragikus esemény árnyékolta Dinamo Zagreb–AEK Athén-párharcban még csak az első felvonást rendezték, melyet a görög együttes nyert meg 2–1-re a horvát fővárosban. Múlt héten azért maradt el az athéni meccs, mert a megelőző éjszaka a szurkolói összecsapásokban egy görög drukkert halálra késeltek. A görögországi visszavágót így szombaton rendezik – emlékeztetett az MTI.

Rovatok