Index Vakbarát Hírportál

Új meccs, új rekord: Messi élete legtávolabbi góljával döntőben a Miami

2023. augusztus 16., szerda 06:15 | aznap frissítve

Négy gólnál ritkán adja alább az Inter Miami a Ligák Kupájában. A floridai csapat idegenben 4–1-re legyőzte a Philadelphiát a Subaru Parkban, és bejutott a sorozat döntőjébe. Lionel Messi megint lőtt egy gólt, amelynek az az érdekessége, hogy lassan húsz éve tartó profi pályafutása alatt ilyen távolról, 32 méterről még sohasem talált be. Ami azt illeti, jókora potya volt…

Az első gólt a venezuelai Josef Martínez rúgta a 3. percben az ukrán Szergej Krivcov hosszú kiugratásából. A 19. percben az addig csak tébláboló Lionel Messi megrázta magát, és szinte a kezdőkörből laposan a bal alsó sarokba lőtt. Hatalmas potyagól volt, jellemző az argentint övező ájult tiszteletre, hogy tycsports.com a golazo, azaz bombagól szót használta, pedig ebben jócskán benne volt Andre Blake kapus.

De hát, a gól az gól, ez volt Messi kilencedik találata hatodik Ligák Kupája-meccsén. De ez még nem minden: azt is számontartják, hogy az argentin korábban még sohasem talált be ilyen távolról.

A 32 méter 30 centivel nagyobb távolság, mint a 31,70 m. Az eddigi legtávolabbi Messi-gól a 2018-ban a Real Sociedad otthonában lőtt volt…

Három percet hosszabbított a játékvezető, a 48. percben Robert Taylor, a Miami gólpasszkirálya labdát szerzett a saját kapuja előtt, megvárta, amíg Jordi Alba lyukra fut, kiugratta, és az egykori Barca-sztár berúgta élete első Inter-gólját. Így:

Szünet után az Inter már csak csalta a focit, de így is élmény volt Messit nézni. Ahogy totyogott, fedezve a labdát, úgy, hogy az ellenfél ne tudjon közbeavatkozni. 

Az embernek óhatatlanul Moldova öreg Podholája jutott az eszébe, aki már a kétéves fiának ötvencentis lánccal a bokájához erősítette a labdát, hogy a későbbi zseniális balfedezet így tanulja meg a rövid labdavezetést. 

Hiába jöttek futószalagon a hazai helyzetek, csak a 72. percben sikerült Bedoyának szépítenie. Az utolsó szó mégis az Interé volt: a 83. percben Messi indította Yedlint, tőle a fiatal David Ruiz kapta a labdát, aki közelről beállította a 4–1-es végeredményt. 

A Miami tehát bejutott a döntőbe, ahol a Nashville lesz az ellenfele.

Ja, és a meccs emberének természetesen Messit választották.

Rovatok