Index Vakbarát Hírportál

Nagy megtiszteltetés érte Lipcsében Willi Orbánt

2023. augusztus 16., szerda 11:39

Willi Orbán lett hivatalosan a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig csapatkapitánya – számolt be a német klub honlapján megjelent cikk alapján a Magyar Távirati Iroda.

A klub közleménye szerint a 41-szeres magyar válogatott védő honfitársát, a súlyos térdsérülése óta már újra a csapattal készülő Gulácsi Pétert váltja, ugyanakkor a nemzeti együttes hálóőre az első számú helyettes.

A 30 éves Orbán – aki 2017 és 2020 között már betöltötte a posztot – szombaton, a Bayern München otthonában aratott 3-0-s győzelem alkalmával is viselte a kapitányi karszalagot, és a csapatból ő emelhette először magasba a Német Szuperkupát.

Magabiztosságot remél a Bayern-veréstől

A magyar válogatott hátvédje kedden a lipcseiek sajtónyilvános edzésén nyilatkozott a bajnoki szezon hétvégi rajtja kapcsán, hangsúlyozva, hogy a Bayern München 3–0-s legyőzése semmit nem jelent a Bundesliga új szezonjára nézve, amit a Bayer Leverkusen ellen kezd meg a csapat.

„A helyén kezeljük a győzelmet, de miért ne meríthetnénk pozitív energiát és magabiztosságot belőle a szombati bajnoki meccsre” – mondta a középhátvéd. A Leipzig a legutóbbi két szezonban megnyerte a Német Kupát, múlt szombaton pedig története első Szuperkupa-sikerét aratta, a bajnoki cím ugyanakkor még hiányzik a klub gyűjteményéből. Orbán szerint ennek oka, hogy a korábbi szezonok közben többször kerültek hullámvölgybe.

A rutinos védőt a csapatkapitányi kinevezéséről a lipcsei klubhonlapja kérdezte, melynek úgy fogalmazott, azzal, hogy helyettesből első számú kapitány lett, míg Gulácsi Péter fordított „utat” járt be:

Lényegében semmi sem változik.

(MTI/Index)

Rovatok