Index Vakbarát Hírportál

Ezt nem láttuk jönni: Cristiano Ronaldo Újpestre igazolhat?

2023. augusztus 18., péntek 11:48

Igazán vad pletyka kapott szárnyra a labdarúgás világában abszolút mértékadó, átigazolásokra és a játékosok piaci értékére szakosodott Transfermarkton. A német portál adatai szerint Cristiano Ronaldo Újpestre igazolására 60 százalék esély mutatkozik. Minden bizonnyal trollkodás áldozata lett a Transfermarkt, amelynek egyik vicces kedvében lévő felhasználója indította el a cunamit.

Az általában megbízható forrásként számontartott Transfermarkton meglepő hírre lettünk figyelmesek: a jelenleg az al-Nasszrban futballozó, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo első számú kérőjeként említik a magyar élvonalbeli Újpestet. A portál pletykarovatában azt írja az Lfc1892_news nevű, rejtélyes felhasználó, hogy a Bajnokok Ligája-győztes támadó kölcsönbe érkezne a Megyeri útra, hogy megnyerje a magyar bajnokságot.

Tény, hogy ez a trófea még nincs ott a vitrinjében…

Az átigazolás megvalósulására 60 százalék esélyt ad a portál, bár hogy ezt miből számolta ki, azt nem tudni. Lehet, hogy Lfc1892_news matematikus?!

Fontos megjegyezni, hogy a labdarúgók átigazolási ügyleteiben jártas Transfermarkt általában több egyesületet is említ a potenciális klubot váltó játékosok neve mellett, de szinte mindig alapja is van a százalékos formában megadott átigazolás valószínűségének. 

Ez esetben egy rendszerhiba történhetett a portálon, és Cristiano Ronaldo következő, esélyes klubjaként említeni az Újpestet aligha felel meg a valóságnak.

A Transfermarkt továbbá megjegyzi, Ronaldo kérői között még korábbi klubja, a Real Madrid is sorakozik a maga 34 százalékos valószínűségével, míg a Bayern München 24, a francia Olympique Marseille kilenc százalékkal áll a rangsorban. Az Újpest 60 százaléka viszont mind közül kiemelkedik.

Már régóta téma az Újpest háza táján a tulajdonosváltás, Roderick Duchatelet nem titkolt szándéka, hogy továbbadna a lila-fehér klubon. Ha nyélbe ütik az ügyletet, a leendő tulajdonosnak mélyen zsebbe kellene nyúlnia, ha valóban Cristiano Ronaldót szeretné látni a Megyeri úton futballozni: a portugál támadó éves fizetése 200 millió euró Szaúd-Arábiában.

Aztán ki tudja, lehet, a lila-fehér csapat tényleg felvette a kapcsolatot a jelenleg csillagászati összegért Szaúd-Arábiában futballozó világsztárral. Kérdés, hol lenne helye Ronaldónak a Csoboth, Ambrose, Kiss Tamás támadótrió között. Ráadásul az Újpest 3 forduló alatt 5 pontot gyűjtött, holtversenyben a legtöbb gólt (6) szerezte, így egyelőre nemigen szorul erősítésre a támadósor.

A Cristiano Ronaldóval kapcsolatos átigazolási pletykákkal azért megkerestük az Újpest sajtóosztályát, válaszukat pedig alább, változtatás nélkül közöljük. 

Sajnos Cristiano Ronaldo nem illik bele az Újpest FC terveibe, pedig lakhatásként felajánlottuk neki a Parlamentet, valamint a Királyi Palotát is, így kicsi az esélye, hogy az új mezünkben fusson ki szombaton Pakson. Egyébként is, legendás 7-es számú játékosunk már van, Simon Krisztián személyében

– írják levelükben. Érdekesség, hogy azóta egyre nagyobb a valószínűsége a portugál érkezésének: péntek délutánra immár 82 százalék esély mutatkozik Cristiano Ronaldo Újpestre szerződésére a portál szerint. 

Rovatok