Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen vezetőedzője nem számított rá, hogy öt góllal kapnak ki hazai pályán

2023. augusztus 18., péntek 09:09

A Debrecen labdarúgócsapata nem jutott be csütörtökön a Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójába, mivel az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően hazai pályán 5–0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől. A magyar csapat vezetőedzője nem számított arra, hogy ilyen mértékű vereséget szenvednek.

Meglepő vereséget szenvedett a Debrecen, az ötgólos különbségre egyáltalán nem volt felkészülve az eddigiekben jó teljesítményt nyújtó, a honi bajnokságban egyelőre hibátlan csapat. Dzsudzsák Balázsék a találkozó elején már hátrányba kerültek, a szerencse sem állt melléjük – többek között lesgólt is szereztek –, a bécsieknek pedig minden összejött, így alakult ki a nagy különbségű vereség.

A pontosabban és jóval határozottabban, gyorsabban futballozó Rapid Wien simán jutott tovább. Srdjan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője az M4 Sportnak úgy értékelt, hogy nagyon nehéz este volt ez, nem számítottak arra, hogy 5–0-s vereséget szenvednek, az ellenfél az agresszivitásával került föléjük. Úgy vélte ugyanakkor, hogy ezzel együtt nagy utat tett meg a csapat azóta, hogy ő a vezetőedzői pozícióba került.

A Rapid volt az esélyesebb, de ilyen vereségre nem számítottunk. Nyilvánvaló, hogy még fejlődnünk kell, meg kell tanulnunk, hogy kell játszanunk ilyen nyomás alatt

– értékelt a szerb tréner, aki egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását.

Így már csak egy magyar csapat, az ugyanebben a sorozatban a selejtező utolsó fordulójába került Ferencváros maradt versenyben a nemzetközi porondon. A zöld-fehérek a Zalgiris Vilnius ellen vívhatják ki a csoportkörben való szereplés jogát.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA

3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Debrecen–Rapid Wien (osztrák) 0–5 
(Seidl 15., Romancsuk 43. – öngól, Grüll 52., Burgstaller 72., Bajic 90.)
Továbbjutott:
a Rapid Wien, 5–0-s összesítéssel
KORÁBBAN
Ferencváros–Hamrun (máltai) 2–1
Továbbjutott: aFerencváros, 8–2-es összesítéssel

Rovatok