Index Vakbarát Hírportál

Bajban a liverpooliak, londoni derbit bukott a Chelsea

2023. augusztus 20., vasárnap 20:01

Két forduló után is nyeretlen maradt a Chelsea, miután a Premier League vasárnapi mérkőzésén 3–1-re kikapott londoni riválisa, a West Ham United otthonában.

A házigazda már a hetedik percben megszerezte a vezetést Nájf Ákerd találatával, de még az első fél óra során egyenlíteni tudtak a vendégek Carney Chukwuemeka révén (1–1).

Sőt, a játékrész hajrájában fordíthatott volna a Chelsea, de Enzo Fernández büntetőjét Alphonse Aréola hárította.

A fordulást követően az új klubjában bemutatkozó James Ward-Prowse a második gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Michail Antonio volt eredményes, újra vezetett a West Ham (2–1).

Hogy ne legyen felhőtlen az öröm, arról Ákerd második sárga lapja gondoskodott, a játékrész derekán emberhátrányba került a hazai csapat.

Egyenlítés helyett viszont így is újabb West Ham-gól esett már csak, Lucas Paquetá nem hibázta el a saját tizenegyesét (3–1).

A Chelsea a Liverpool elleni döntetlen után ezúttal tehát kikapott, így nyeretlen maradt az idényben.

És még így is jobban áll, mint a másik liverpooli együttes, az Everton, amely 4–0-ra kikapott attól az Aston Villától, amely a nyitókörben 5–1-re bukott a Newcastle otthonában, és ha hozzávesszük, hogy az első fordulóban a Mersey-parti csapat fölé kerekedő Fulham otthon simán kikapott 3–0-ra a Brentfordtól, elmondható, hogy borzasztóan nagy bajban van a gárda.

PREMIER LEAGUE

2. FORDULÓ

Aston Villa–Everton 4–0 (McGinn 18., Douglas Luiz 24. – 11-esből, Bailey 51., Duran 75.)

West Ham United–Chelsea 3–1 (Ákerd 7., Antonio 53., Paquetá 95. – 11-esből, ill. Chukwuemeka 28.)

Kiállítva: Ákerd (67.)

Rovatok