Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi káprázatos gólt lőtt, megszerezte az első trófeáját az új csapatával, és történelmet írt

2023. augusztus 20., vasárnap 08:04

Lionel Messi amerikai pályafutása sikerrel, kupagyőzelemmel indult. Az argentin zseni bámulatos gólt szerzett, az Inter Miami pedig végül 11-esekkel nyerte meg a Ligák Kupáját. Messi pedig történelmet írt.

Bár voltak nehéz pillanatok, az Inter Miami megnyerte a Ligák Kupáját, ami azt is jelenti, hogy Lionel Messi újabb trófeával gyarapította gyűjteményét. Az együttes a nyolcaddöntőben is épp csak, 11-esekkel jutott tovább az FC Dallas ellen, és végül a Nashville SC elleni döntőben is a szétlövés döntött a Miami javára.

De ne szaladjunk ennyire előre!

Már csak azért se, mert nehéz lenne elmenni az argentin zseni újabb kiváló teljesítménye mellett. A 23. percben némi szerencsével pattant a labda a hétszeres aranylabdás elé, aki az átvétel után pazar csellel verte át az egyik védőt, majd 17 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtt. A második félidőben, a 71. percben majdnem lőtt egy félelmetesen hasonló gólt, ám akkor a bal oldali kapufa megmentette a Nashville-t, ráadásul addigra Fafa Picault góljával már 1–1 volt az állás.

A rendes játékidőben nem született döntés, így 11-esek következtek. A maratonira nyúló párbajt Messi kezdte, aki nem is hibázott. Végül a 11. körben dőlt el a kupa sorsa: a nashville-i kapus, Elliot Panicco lövését védte Drake Callender.

A Ligák Kupája legjobbjának Lionel Messit választották meg, aki tíz góljával a sorozat gólkirálya is lett egyben. Az Inter Miami ezzel megszerezte fennállása első trófeáját, Messi pedig pályafutása 44. trófeáját, amellyel immár ő minden idők legeredményesebb futballistája – korábbi csapattársát, Dani Alvest előzte meg a rangsorban.

A Ligák Kupájának magyar vonatkozása is van, a bronzmérkőzésen ugyanis a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union 3–0-ra legyőzte a Monterrey-t. A magyar futballistát a 90. percben cserélték le. Gazdag összesen négy gólt szerzett a sorozatban, amellyel a 6. helyen végzett a góllövőlistán.

Rovatok