Index Vakbarát Hírportál

Világklasszis, Liverpool új kedvence: Puskás óta nem dicsértek így magyart Angliában

2023. augusztus 20., vasárnap 10:30

Egy kivétellel kizárólag 8-as és 9-es osztályzatok, felsőfokú jelzők sorakoznak az angol lapok kritikáiban a szombati Liverpool–Bournemouth mérkőzés után. Szoboszlai Dominik sajtója minden elképzelést felülmúlt, 8-asnál rosszabb osztályzatot nem kap, de hemzsegnek a világklasszist jelző 9-esek is. Kerkez Milos, a vesztesek magyarja jellemzően 6-os kalkulusokat érdemelt ki.

Bátran leszögezhetjük, az 1953-as évszázad mérkőzése, Puskás Ferenc, a Galloping Major (Száguldó Őrnagy) óta nem volt magyar futballistának ilyen sajtója Angliában, mint e pillanatban Szoboszlai Dominiknek, a Liverpool jobbösszekötőjének. A szombati Liverpool–Bournemouth találkozó után honfitársunkat tartják a tíz emberrel kivívott 3–1-es diadal fő letéteményesének.

Nézzük a főbb internetes és nyomtatott tömegkommunikációs termékek osztályzatait:

Thisisanfield.com: 9 (mérkőzés legjobbja). A Chelsea elleni biztató bemutatkozás után Szoboszlai most egyenesen pazar, fönséges volt. Nemcsak a labdával nyújtott kimagasló teljesítményt, sohasem öncélúan cselezett, mindig célja volt a mozdulatainak. Emellett rengeteget robotolt, gyakran hátrament segíteni Alexander-Arnoldnak.

Igazolása telitalálatnak tűnik, új hőse van az Anfieldnek!

Goal.com: 8. Egyike a keveseknek, aki csillogott a Stamford Bridge-en, aki most még a Chelsea elleni remek teljesítményén is túltett. Ő harcolta ki a büntetőt azzal a csinos lefordulásával (bár az esése kissé eltúlzottnak tűnt). A magyar benne volt a Liverpool összes kecsegtető támadásában, és az ő lövése vezetett Jota góljához, amely végképp eldöntötte a meccset. Izgalmas tehetség a labdával.

Csillag született az Anfielden.

90min.com: 8. Egyike azon keveseknek, akik a Stamford Bridge-en is remekeltek, most egyenesen brillírozott, nagyon-nagyon lenyűgöző volt.

Liverpoolecho.co.uk: 9. Eleinte mintha szabadulni akart volna a labdától, de gyorsan magára talált, ügyes lábmunkával kiharcolta a tizenegyest, a második félidei teljesítménye pedig egyenesen káprázatos volt. Célszerű, lényegre törő mozdulatok, erő, dinamizmus, továbbá a lövés, amely végül a harmadik gólt eredményezte.

Liverpool.com: 8. Szoboszlai az elején mellé lőtt egy labdát, és kezdetben nem volt egy hullámhosszon a többiekkel, ami érthető. De aztán kiharcolta a büntetőt, miután Rothwell buktatta. Talán túlságosan is önzetlen volt, amikor nem lőtt, hanem megpróbálta visszatenni Jotának a labdát. Ugyanolyan szorgalmas volt a védekezésben, mint a Chelsea ellen, összehozott egy gólpasszt, amikor a lövését a kapus Jota elé ütötte.

Liverpoolworld.uk: 8. Fizikálisan rányomta a bélyegét a mérkőzésre, nagyszerű volt. Kiharcolt egy tizenegyest, lövése végül gólhoz vezetett – kell-e ennél több?

Punditfeed.com: 7. (az egyetlen 8-asnál gyengébb érdemjegy). Ügyes volt a labdával, állandóan megtalálta a helyét a jobbösszekötő területén, kiharcolta a tizenegyest. Jota neki köszönheti a gólját.

Rousingthekop.com: 8 (mérkőzés legjobbja). Minden jónak a közepében volt, amit a Liverpool csinált az első félidőben. Ügyesen kiharcolta a büntetőt, bár kissé teátrális volt.  A harmadik gól is az ő műve, a lövését Neto nem tudta megfogni. Nem vitás, ő volt a főnök ezen a meccsen. Micsoda játékos!

Anfield Agenda: 9 (mérkőzés legjobbja). Fenomenális volt! A játék minden szegmensében kiemelkedőt nyújtott, nem győzzük eleget dicsérni. Világklasszis!

The Redmen TV: 9 (mérkőzés legjobbja). A mezőny legjobbja vitán felül. Ő volt a főnök.

Anfieldwatch.co.uk: 9 ( mérkőzés legjobbja ). A mezőny legjobbja. Mit mondjunk még?!

Anfieldindex.com: 9 (mérkőzés legjobbja). Jól kezdett, de hiába volt sokat nála a labda, eleinte nem sok jó sült ki belőle. A tizenegyest ügyes lábmunkával harcolta ki. Munkamorálja példás volt, a labdával fantasztikusan bánt. Remek igazolás, fantasztikus teljesítmény.

Kerkez Milos szinte kivétel nélkül 6-os osztályzatot kapott, ahogy játékostársai többsége is. 

(Borítókép:  Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool FC-Bournemouth mérkőzésen Liverpoolban 2023. augusztus 19-én.  Fotó:  MTI / EPA / Peter Powell)

Rovatok