Index Vakbarát Hírportál

Neymar szinte meg sem érkezett szaúdi csapatához, máris áll a bál körülötte

2023. augusztus 21., hétfő 11:51

A brazil labdarúgó-válogatott sztárja, Neymar múlt héten csatlakozott a szaúdi élvonalban szereplő al-Hilal csapatához azok után, hogy hatévnyi párizsi légióskodás után búcsút intett Európának. Annak ellenére, hogy hatalmas várakozások övezik Neymar bemutatkozását újdonsült csapatában, egyelőre várni kell a pillanatra, mivel a brazil sztár sérülten érkezett a Közel-Keletre, amivel edzőjét is felbosszantotta.

Egészen őrületes fizetésért, heti 2,5 millió fontért futballozhat a 31 éves labdarúgó Szaúd-Arábiában. A csillagászati béren kívül minden győzelemért 80 ezer font jár számára, míg minden egyes posztért, amelyben Szaúd-Arábiát népszerűsíti, 500 ezer font „bérkiegészítés” a jutalma. Az összes többi privilégiumot – amit a szaúdiak biztosítanak számára – szinte felsorolni is nehéz lenne, de egyelőre biztos: futballozni egy ideig még nem láthatjuk Neymart.

A csapat vezetőedzője, Jorge Jesús kifejezte nemtetszését a brazil játékossal kapcsolatban, mivel nem elég annyi, hogy sérülten érkezett a csapathoz, ennek ellenére rögtön elutazott hazája válogatottjához. „Neymar sérülten érkezett, izomproblémái vannak, jelenleg fogalmam sincs, mikor léphet pályára” – szögezte le a portugál szakember. 

Úgy tudni, hogy legkorábban a válogatottszünet után jöhet el Neymar bemutatkozása az al-Hilalban, de a brazil válogatottban már a hónap elején sorra kerülő világbajnoki selejtezőknél számítanak szolgálataira, ami szintén nem tetszett Jorge Jesúsnak.

Neymar legutóbb február közepén szerepelt mérkőzésen, akkor a Lille elleni bajnokin szenvedett bokasérülést, és a szezon hátralévő részében már nem lépett pályára a Paris Saint-Germain színeiben. A 31 éves labdarúgó 2027-ig szóló szerződést írt alá szaúdi csapatával, annak lehetőségével, hogy igény szerint további egy évvel meghosszabbítsák a kontraktust.

Rovatok