Index Vakbarát Hírportál

A 44-szeres magyar válogatott labdarúgó a horvát másodosztályba igazol

2023. augusztus 22., kedd 14:17

Lovrencsics Gergő, a korábbi magyar válogatott jobbszélső két szezont követően, júliusban távozott a HNK Hajduk Split egyesületétől, most az ugyancsak horvát, másodosztályú NK Solin csapatához igazol.

„A gyorsaságáról, technikájáról és pontos keresztpasszairól ismert Lovrencsics támadásban dinamizmust és kreativitást, védekezésben pedig biztonságot tud vinni a játékba” – jellemezte új igazolását a horvát klub a közösségi oldalán.

A 34 éves jobbszélső Magyarországon futballozott Budafokon, Pécsett, Pápán, majd a Ferencvárosban fejezte be hazai karrierjét, légiósként pedig szerepelt a lengyel Lech Poznanban. A szolnoki születésű futballista – aki 2016-ban és 2021-ben is pályára lépett Európa-bajnokságon – karrierje során volt magyar és lengyel bajnok, valamint magyar és horvát kupagyőztes.

Lovrencsics 2021 októberében a Magyar Labdarúgó Szövetség videójában búcsúzott a válogatottságtól, mert úgy érezte: nem bír 33 évesen már két fronton is maximumon teljesíteni, és átadja a helyét a fiataloknak.

A Solin (Salona), amely Split elővárosa, két forduló alatt egy pontot gyűjtött a 12 klubot számláló horvát másodosztályban.

MTI

 

Rovatok