Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo ismét túlpörgött, leüvöltötte a kínai bíró fejét

2023. augusztus 23., szerda 10:28

A sztárok sorát, köztük Cristiano Ronaldót felvonultató szaúdi al-Nasszr labdarúgócsapata bejutott az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörébe, mindezt úgy, hogy a gárda váratlanul nehezen vette a számára egymeccses selejtezőt. A portugál klasszis ezúttal is túl vehemensen, már-már botrányosan viselkedett a lefújás után – szaúdi karrierje során nem először, és aligha utoljára –, a játékvezető ténykedésével nem volt teljesen megelégedve.

Az al-Nasszr kedden 4–2-re múlta felül az egyesült arab emírségekbeli Sabab al-Ahli együttesét, pedig utóbbi a 88. percig 2–1-re vezetett.

A rijádi összecsapáson a hazaiak kezdőjében ott volt a csapatkapitányi karszalagot viselő portugál klasszis mellett több nyári szerzemény, Sadio Mané és Marcelo Brozovic, utóbbi gólpasszából a brazil Anderson Talisca már a 11. percben annak rendje és módja szerint meg is szerezte a vezetést.

A jóval szerényebb játékoskerettel felsorakozott vendégek azonban hét perc múlva egyenlítettek, majd a szünet után azonnal megszerezték a vezetést is, előnyüket pedig a 88. percig megőrizték. Érett a blama, az al-Nasszr búcsúja, ám a szaúdi klub jól hajrázott. Még a 90. perc előtt egyenlített, a ráadás perceiben pedig újabb két góllal felülkerekedett.

Talisca másodszor is eredményes volt, a záró találatot pedig Cristiano Ronaldo gólpasszából Brozovic szerezte.

Az al-Nasszr közel volt a búcsúhoz – a bajnoki idény elején elszenvedett két vereség után ez különösen rosszul festett volna –, amit sikerült ugyan elkerülnie, de Cristiano Ronaldo így sem tudott uralkodni az érzésein.

Amíg korábban talán a nem megfelelő szintet megütő játszótársak hiánya is frusztrálhatta, addigra mostanra a helyzet alapjaiban változott meg, fél csapatra való társról ezt aligha lehet állítani. A szintjét nem ütik meg, de azért lehet velük focizni.

Talán egy lőtt gól segített volna a portugálnak abban, hogy kordában tartsa az indulatát, ami azonban nem sikerült, és a videófelvételek tanúsága szerint magából kikelve ordított a bíróra.

Helyi beszámolók szerint Ronaldo azt reklamálta, hogy több büntetőgyanús esetben néma maradt a játékvezető sípja. Sőt, az öltözőbe menet még erőteljesen meglökött egy személyt.

A 40 csapatot felsorakoztató ázsiai BL-főtáblán két régióban zajlanak majd oda-vissza vágós csoportküzdelmek, a hat fordulót szeptember közepétől december közepéig rendezik. A tíz csoport győztese, valamint régiónként a 3-3 legjobb csoportmásodik jut a nyolcaddöntőbe. A kétmeccses finálét május közepén rendezik.

Rovatok