Index Vakbarát Hírportál

A világ legértékesebb futballistája lehet a sejk első nagy dobása Manchesterben

2023. augusztus 23., szerda 15:11

Brit és a nemzetközi sportsajtó kiemelt terjedelemben számol be arról, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk október közepén hatmilliárd font ellenében a Manchester United labdarúgócsapatának tulajdonosa lesz – szakértői most végzik a klub gazdasági átvilágítását –, a keret megerősítésének sarokköve pedig Kylian Mbappé megszerzése lehet.

A 24 éves Kylian Mbappé szerződése jövő nyárig érvényes a Paris Saint-Germainnél, és az elmúlt hetekben többször lehetett már arról olvasni, hogy idén mindenképpen távozni akar a francia klub kötelékéből.

A legvalószínűbb befutónak a Real Madrid tűnt, tekintve, hogy évek óta Mbappé körül legyeskedik. A legfrissebb, keddi hírek azonban már arról szóltak, hogy a párizsi klubtulajdonossal történt személyes egyeztetést követően Mbappé a PSG kívánságának megfelelően mégis marad, ráadásul meghosszabbítja a szerződését.

Itt jöhet képbe, és zavarhatja meg a párizsiak álmát Dzsasszim sejk, aki kilenc hónappal azt követően nyerheti meg az MU-ért zajló versenyfutást Sir Jim Ratcliffe-fel szemben, hogy a tulajdonos Glazers család megvételre kínálta a Premier League egyik legpiacképesebb klubját.

Az őszi váltás természetesen kizárja annak lehetőségét, hogy a 180 millió euróra taksált, ezzel jelenleg a világ legértékesebb játékosaként elkönyvelt Mbappé már idén nyáron az MU-hoz kerüljön. Jelen állás szerint viszont jövő nyáron ingyen igazolhat új csapathoz, így ott azért

az aláírási pénzzel és a fizetési kondíciókkal nagy csatát kell vívniuk a kérőknek.

Egymással minden bizonnyal, de alighanem Mbappéval is.

A PSG azonban eltökélt: mindenképpen új szerződést akarnak kötni vele, így elejét vennék az ingyenes lelépésének. Nasszer al-Kelaifi párizsi klubtulajdonos korábban hangsúlyozta, álláspontjuk egyértelmű, ők azt akarják, hogy maradjon, és amennyiben a játékos szintén maradni akar, akkor mindenképpen „új szerződést kell aláírnia”.

„Nem engedhetjük meg, hogy a világ legjobb futballistája ingyen távozzon tőlünk. Ez lehetetlen!”

Az El Debate spanyol lap úgy tudja, Mbappé kivásárlási záradéka 250 millió euró lehet az új szerződésben. Ez az összeg kizárhatja a kérők közül a Real Madridot, amelyről a sportsajtóban az a hír járja, hogy 175 millió eurónál többet nem kínálnak a francia támadóért.

Dzsasszim sejk azonban várhatóan óriási összeget biztosít majd az MU keretének megerősítésére, Erik ten Hag vezetőedző így a piacon bőven tud válogatni akár a legmagasabb polcról is, amelyen előkelő helyen Mbappé is ott található.

Hozzátették, az arab vevőjelölt ugyancsak a csapatban kívánja látni a francia sztárt, és ennek érdekében attól sem riad vissza, hogy kifizesse a 250 millió eurós kivásárlási záradékot, vagy szabadügynökké válása esetén visszautasíthatatlan, a piaci vetélytársak számára követhetetlen ajánlatot tegyen elé.

Mbappé 2017-ben először kölcsönbe, egy évre rá végleg érkezett a Monacótól Párizsba, ahol eddig 261 tétmérkőzésen 311 kanadai pontot (213 gól, 98 gólpassz) termelt.

Rovatok