Index Vakbarát Hírportál

„Azért ne hívjam meg, mert a fiam?!” – a Vidi-csatár miatt állt a bál Boszniában

2023. augusztus 24., csütörtök 11:50

Boszniában a Fehérvár FC-ben szereplő Kenan Kodro miatt kapott újságírói kritikát a frissen kinevezett szövetségi kapitány, a játékos édesapja, Meho Kodro.

Egy győzelemmel és három vereséggel kezdte Bosznia-Hercegovina válogatottja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, így nem csoda, hogy hamar váltás történt, és néhány hete már Meho Kodro „irányít”. A személye azért különleges, mert fia, Kenan Kodro a Fehérvár játékosa, aki mostantól édesapjától kaphatja a meghívót. Sőt, ezt már meg is kapta, a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón pedig természetesen azonnal szóba került a családi kapcsolat – szúrta ki a csakfoci.hu.

„Minden szubjektív. Nem tudom, mit mondhatnék neked. Kenan a fiam, nagyon szeretem őt, a legjobban a világon, itt nincs dilemma – reagált a fia behívását firtató kérdésre Meho Kodro, akit a zurnal24.si alapján idézett a futballportál. – Kenan annyit játszik majd, amennyit megérdemel, ha nem érdemli meg, akkor nem fog játszani. És egyébként is, már szerepelt az előző szövetségi kapitányok idején is. Jól teljesít, gólokat lő. Csak azért nem kellett volna őt behívnom, mert a fiam? Mondj egy okot, hogy miért ne hívjam be… Ugyanezek a kérdések merültek fel, amikor én voltam az edzője a Sociedadnál. Tényleg azt gondolom, hogy túl sokáig élt az árnyékomban, és a nevem többet ártott neki, mint használt, de ezzel együtt kell élnünk.

Tisztában vagyok a felelősségemmel. Persze, az a legmerészebb álmom, hogy Kenan beáll, és győztes gólt lő, amivel mindannyiunkat megörvendeztet” – mondta bosszúsan a bosnyák kapitány.

A 30 éves Kenan Kodro – csapatával ellentétben – jó formában kezdte a 2023–2024-es NB I-es idényt, négy bajnokin három gólnál jár a Vidi színeiben, csapata ugyanakkor még nyeretlen az új évadban…

A játékkos eddig 13-szor szerepelt a bosnyák válogatottban, melyben eddig két gólig jutott.

Rovatok