Index Vakbarát Hírportál

A Dinamo Kijev román edzője afrikai csapatnak nevezte török ellenfelét

2023. augusztus 25., péntek 12:19

A Dinamo Kijev labdarúgócsapata az utolsó pillanatban veszítette el a Besiktas elleni Európa-konferencialiga selejtezőjének első mérkőzését. A találkozó után Mircea Lucescu, az ukránok vezetőedzője a játékvezetést, továbbá az ellenfél igazoláspolitikáját is minősítette.

Rendkívül fordulatos mérkőzésen a Besiktas 3–2-re legyőzte a Dinamo Kijev csapatát a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének negyedik fordulójában. A győztes gólt a 95. percben Zajnutgyinov szerezte, mellyel a török csapat lépéselőnybe került az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt. Mircea Lucescu, az ukrán együttes vezetőedzője feszült állapotban nyilatkozott a mérkőzés után, és több játékvezetői ítéletet bírált. 

A szakember először azt sérelmezte, hogy az isztambuliak javára megítélt tizenegyes nem volt jogos, majd azt is megjegyezte, hogy hibás döntések után fosztották meg csapatát egy góltól. 

„Egy jóérzésű bíró nem ad ilyen helyzetben büntetőt. Nem űzhet csúfot mindenki a csapatunkból, a meg nem adott gólok bajnokai vagyunk” – minősítette szavaival Lucescu az angol Darren England játékvezető tevékenységét. A román szakember megjegyezte: 

„igazából nem is a Besiktas, hanem egy afrikai csapat ellen játszottunk. Rendkívül nehéz volt ellenük helytállni 11 saját nevelésű játékossal.”

Nos, Lucescu erőteljesen túlzott, mikor afrikai csapatnak nevezte a Besiktast, mivel a törökök kezdőcsapatában mindössze öt, afrikai országból érkező labdarúgó kapott helyet. A ghánai Daniel Amartey, a gambiai Omar Colley, a Kongói DK-ból származó Arthur Masuaku és Jackson Muleka, valamint az első gólt szerző kameruni Vincent Aboubakar képviselte az afrikai kontinenst.

Érdekesség, hogy Lucescu korábban irányította a Besiktast, 2003-ban még a török bajnokságot is megnyerte kispadján.

Rovatok