Index Vakbarát Hírportál

Beckham egy afganisztáni veterán MMA-harcost bérelt fel Messi testőrének

2023. augusztus 25., péntek 09:12

Lionel Messi nem akárki, óriási értéket képvisel a hétszeres aranylabdás. Ennek megfelelően is kezelik az Inter Miami csapatánál: külön testőr vigyáz az argentinre, egy MMA-harcos, aki Irakban és Afganisztánban szolgált az Egyesült Államok hadseregében.

Lionel Messi a földkerekség egyik legértékesebb embere. Pénzben kifejezve és szimbolikusan talán még inkább. Egy nemzet (Argentína) bálványa és az Inter Miami futballklub, tehát nagyrészt David Beckham legfontosabb, legnagyobb értékű befektetése. Az eddigi nyolc mérkőzés, amelyet a floridai klub színeiben lejátszott, feketén-fehéren bebizonyította, hogy nélküle egy a sok kutyaütő csapat közül, vele viszont eddig veretlen, és az MLS bajnoki címének legnagyobb esélyese. 

Szóval, Lionel Messire vigyázni kell, akár a hímes tojásra.

Vigyáznak is. 

David Beckham klubtulajdonos felfogadta Messi őrzésére testőrnek Yassine Cheukót, akinek az a dolga, hogy egy pillanatra se hagyja magára Messit, ne távolodjon el a játékos mellől, még meccs közben is végig az oldalvonal mentén járőrözzön, és azonnal közbeavatkozzon, ha bárki is, mondjuk egy berohanó rajongó, veszélyeztetné az argentin sztár testi épségét. Az alábbi videó jól mutatja, Yassine milyen lelkiismeretesen látja el feladatát:

Még azt is megakadályozza, hogy a közös szelfire vágyó szurkoló megközelítse Messit a Philadelphia Union elleni mérkőzés közben, az meg kimondottan a munkaköri kötelességének része, hogy a közös fotót készítő rajongók ne érinthessék meg a sztárt. Azonnal lesöpri az illető kezét Messi válláról…

De ki is ez a félelmetes felépítésű, kopasz férfiú, akit e kényes feladatra alkalmazott David Beckham, az Inter Miami résztulajdonosa?

Nos, Yassine obsitos katona, az Egyesült Államok hadseregében tengerészgyalogosként szolgált Irakban és Afganisztánban, ezen kívül pedig kiváló MMA-harcos. 

Jelenleg 110 ezer Instagram-követővel rendelkezik, abban a pillanatban, hogy szerződtette az Inter Miami, megötszöröződött a követőinek száma. 

Rovatok