Index Vakbarát Hírportál

Tíz ember ellen sem ment az Arsenalnak, Kerkezék ismét kikaptak

2023. augusztus 26., szombat 18:16

Az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombat délutáni meccsein az MU kétgólos hátrányból fordított, a Tottenham magabiztosan nyert a Kerkez Milost végig a soraiban tudó Bournemouth ellen, az Arsenal viszont emberelőnyben sem bírt a városi rivális Fulhammel.

A magyar válogatott Kerkez Milos csapata házigazdaként kapott ki 2–0-ra a Spurstől a szombati nyitómeccsen. A 19 éves magyar védő kezdőként lépett pályára az előző kiírás nyolcadik helyezettje ellen, csapata azonban már a 17. percben hátrányba került, miután a nyáron a Leicestertől érkező Maddison megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A második félidőben Andoni Iraola mind az öt cserelehetőségét kihasználta a vérfrissítés érdekében, ám a 63. percben a Tottenham ismét betalált, Dejan Kulusevski állította be a végeredményt. Kerkez Milos végigjátszotta az összecsapást, amelyen a Bournemouth elszenvedte második vereségét a szezonban, és továbbra is nyeretlen.

Rémálomszerűen indult a Manchester United hazai találkozója a Nottingham Forest ellen, hiszen a a negyedik percben már 2–0-ra (!) vezettek a vendégek. A sokkból felocsúdva Christian Eriksen révén még a szünet előtt összejött a szépítés, fordulás után pedig nem sokkal Casemiro egyenlített. A fordítás végül a 76. minutumban lett teljes, amikor a Marcus Rashford buktatásáért megítélt büntetőt Bruno Fernandes értékesítette.

Az Arsenal otthon látta vendégül a szintén londoni Fulhamet, amely egy óriási védelmi hibát kihasználva már az 58. másodpercben előnybe került az Emirates Stadionban. Szünetig csak erőlködtek az ágyúsok, a második félidőben viszont a Havertz helyére becserélt Fabio Vieira vezérletével fordított Mikel Arteta alakulata: a portugál előbb kiharcolt egy 11-est, amelyet Bukayo Saka váltott gólra, nem sokkal később pedig gólpasszt adott Eddie Nketiah-nak.

A vendégek a hajrára Calvin Bassey kiállítása miatt megfogyatkoztak, egy pontot azonban tíz emberrel is megmentettek, Harrison Reed szögletét ugyanis Joao Palhinha pörgette Aaron Ramsdale kapujába a 87. percben, 2–2-es döntetlennel zárult tehát a találkozó. 

A sereghajtó Evertonnak továbbra sincs pontja, ezúttal a Wolves győzött Liverpoolban 1–0-ra, míg a Brentford–Crystal Palace-csata 1–1-gyel zárult.

 

Rovatok