Index Vakbarát Hírportál

Újabb győzelmével az újonc Diósgyőr vezeti az NB I-et

2023. augusztus 26., szombat 20:14

A Diósgyőr otthon 2–0-ra legyőzte a Kisvárdát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, ezzel az élre állt a tabellán.

A Várkerti Stadion játékterének használhatatlansága miatt a Kisvárda az eddigi összes mérkőzését idegenben játszotta le. Az első meccsén győzött Zalaegerszegen, onnantól nyeretlen, a DVTK viszont fordított tendenciát mutat, a nyitó fordulóban kikapott otthon a Puskás Akadémiától, de azóta veretlen.

Harmincnégy fokban kezdődött a szombati meccs, amelyen az első félidőben a Diósgyőr játszott fölényben és több helyzetet dolgozott ki. A hazai csapat sok támadást vezetett, a Kisvárda védekezésre és kivárásra rendezkedett be. A 31. percben egy pontos passzokkal felépített, szép bal oldali hazai akció végén a labda a vendégek kapujába került, de les miatt nem volt érvényes a találat. 

Hat perccel később viszont már igen, amikor Klimovics balról érkező, pontos ívelésére Gera érkezett dinamikusan középen, és közelről fejelt a hálóba.

Az első játékrész ráadásában megint megverte a hazaiak védelmét a DVTK, ezúttal is balról jött be a passz, és Edomwonyi kotorta közelről a kapuba a labdát.

Az első félidő utolsó negyedórájában nagy volt a tempókülönbség a két csapat között, a DVTK sorra dolgozta ki a helyzeteit. A második elején viszont a Kisvárda – amelyben két helyen történt változtatás a szünetben – beszorította ellenfelét a kapuja elé, és több ígéretes lövéssel veszélyeztett.

A későbbiekben kiegyenlítetté vált a játék, mindkét csapat többször eljutott ellenfele kapujához, helyzetek is adódtak, de nem változott az eredmény. Bár sokat támadott a második félidőben a Kisvárda, az első játékrészben lényegesen jobban futballozó Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, már csak azért is, mert a második 45 percben is nagyobb helyzetei voltak.

A DVTK a harmadik mérkőzését játszotta otthon a mostani bajnoki idényben és az első hazai sikerét aratta.

Rovatok