Index Vakbarát Hírportál

Kecskeméten vesztette el veretlenségét a Puskás Akadémia

2023. augusztus 26., szombat 19:07

A legutóbb ezüstérmes Kecskeméti TE 4–1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Nem kezdtek túl nagy iramban a csapatok, ami a rekkenő hőségben nem is volt meglepő. A felcsútiak ennek ellenére bő öt perc után betaláltak, de a játékvezető a videobíró segítségével les miatt érvénytelenítette Colley gólját. Ilyen extrém melegben hiányzott a dinamizmus mindkét csapat játékából, így többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, mígnem a lila-fehérek 11-esből vezetést szereztek, ráadásul a szabálytalankodó Slagveert sérülés miatt le kellett cserélni. A tízperces hosszabbításban Belényesi kapitális hibája után – utolsó emberként adta el a labdát  a vendégek egyenlíthettek volna, de Colley ziccerét Varga lábbal hárította. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, mert a hazaiak közvetlenül a szünet előtt újabb büntetővel megduplázták az előnyüket.

A térfélcserét követően Belényesi újabb hibáját  ezúttal 11-est hozott össze az ellenfélnek  már kihasználta a Puskás Akadémia. A játék képe viszont alapvetően nem változott, mezőnyjátékkal és küzdelemmel teltek a percek.

Az üdítő kivételt Horváth Krisztofer második találata jelentette, amikor is nagyon szép és pontos lövéssel állította vissza a kétgólos különbséget.

A Torino kölcsönjátékosa Tóth Barnának adott gólpasszával tíz perccel később végleg eldöntötte a mérkőzést, így a hátralévő bő húsz percben a csapatok már a találkozó végét várták tekintve, hogy a lényegi kérdések eldőltek. A lila-fehérek sikerükkel megelőzték a felcsútiakat, akik elvesztették idénybeli veretlenségüket.

 

Rovatok