Index Vakbarát Hírportál

Újabb Messi-gyöngyszem, már a Times Square-t is meghódította az argentin

2023. augusztus 27., vasárnap 07:34

Gerardo Martino, az Inter Miami edzője úgy döntött, harminc nap alatt lejátszott nyolc mérkőzés még a világ legjobb futballistájának is egy kicsit sok. Ezért a kispadon kezdette 36 éves szupersztárját a New York Red Bulls ellen. Ez volt Lionel Messi bemutatkozó meccse az MLS-ben. Csak egy félórára szállt be, de ez is elég volt, hogy lélegzetelállító góllal állítsa be a 0–2-es végeredményt.

Olyan nincs, hogy New York ne kapjon ízelítőt a hétszeres aranylabdás játékából!

Szombat éjjel első mérkőzését játszotta Lionel Messi az MLS alapszakaszában. Az Inter Miami sereghajtóként kezdte a mérkőzést, a konferencia utolsó helyén – tizenegy meccses nyeretlenségi szériában úgy, hogy az egész bajnokságban egyetlen meccset tudott nyerni idegenben.

De ez a múlt, Messivel minden megváltozott. Akkora az argentin hatása, hogy nem is kell a pályán lennie, a csapat már akkor is jobban játszik.

A Red Bulls NY ellen a kispadon kezdett, mert Gerardo Martino vezetőedző pihentette, hiszen az egy hónap alatt lejátszott nyolc meccs tényleg sok a 36 éves szupersztárnak. A Red Bull Aréna tömve volt, mind a 25 ezer jegy elkelt, jegyüzérek fogadták szombat este az érdeklődőket New Jersey-ben.

Alig telt el tíz perc, a közönség már elkezdte kántálni: We want Messi!

Végtére is nem azért fizették ki a jegyük árát, hogy ne lássák a hétszeres aranylabdást...

De az első félidőben még nem lépett pályára az argentin, ennek ellenére a 37. percben egy formás akcióból a paraguayi Diego Gómez megszerezte a vezetést a vendégeknek. 

Drake Callender, az Inter kapusa bravúrt bravúrra halmozott, így sikerült őrizni az egygólos előnyt. Így érkezett el a 60. perc, amikor Martino beküldte Messit. És a zseni nem ábrándította ki a rajongóit: a 89. percben fantasztikus átadást tálalt a 18 éves Benjamin Cremaschi elé, akitől visszakapta a labdát, és bebelsőzte az üresen tátongó kapuba, beállítva a 0–2-es végeredményt. 

Ez volt kilencedik meccsén a tizenegyedik gólja az Inter Miami mezében. Hogy milyen gyenge csapat volt Messi nélkül az Inter, azt jól mutatja, hogy legutóbb május 13-án tudott győzni az MLS-ben. De Messi (és Sergio Busquets, valamint Jordi Alba) érkezése mindent megváltoztatott. A csapat megnyerte a Ligák Kupáját, és bekerült az US Open Kupa döntőjébe. 

Jellemző a Messi-effektusra, hogy a New York-i mérkőzést a Times Square-en is lehetett követni a hatalmas kivetítőn. Megállt a forgalom a Big Apple szívében, Manhattanben...

Sallói és Gazdag is betalált 

A Philadelphia Union idegenben lépett pályára, és Gazdag a harmadik gólt szerezte – a 38. percben büntetőből volt eredményes – a DC United elleni mérkőzésen, melyen együttese 3–1-re győzött. A válogatott támadó végigjátszotta a mérkőzést és 10. gólját lőtte a bajnoki idényben. A Philadelphia a második helyen áll a keleti csoportban.

Sallói hatodszor volt eredményes, már a 3. percben betalált a Sporting Kansas City San Jose Earthquakes elleni hazai 3–0-s győzelme alkalmával. A magyar játékos a 77. percig volt a pályán. A Kansas City 11. a nyugati csoportban.

Rovatok