Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo parádézott, három gólt is szerzett, igaz, nem mind volt érvényes

2023. augusztus 29., kedd 21:57 | aznap frissítve

Cristiano Ronaldo vezérletével az al-Nasszr könnyedén győzött hazai pályán az al-Sabab ellen a Szaúd-arábiai bajnokság 4. fordulójában.

Meglepően rosszul kezdte a szaúdi bajnokság 2023–2024-es idényét a sztárokkal teletűzdelt al-Nasszr. A csapat egy győzelemmel és két vereséggel rajtolt, így elengedhetetlen volt, hogy kedd este hazai pályán javítson a 4. fordulóban, és Cristiano Ronaldóék ennek megfelelően is kezdték az al-Sabab elleni találkozót.

Főleg az ötszörös aranylabdás portugál klasszis volt elemében, aki az első félidőben tulajdonképpen el is döntötte a három pont sorsát.

Ronaldo három góllal és egy gólpasszal zárta az első 45 percet, más kérdés, hogy a szünetben csak 3–0 volt az állás, ugyanis a második gólját hosszas videózás után annulálta a játékvezető lökés címén a 19. percben.

A 38 éves csatár előbb a 13., majd a 38. percben talált be büntetőből, majd két perccel később Sadio Manét szolgálta ki, aki megszerezte az al-Nasszr harmadik érvényes gólját is.

A hazaiak a fordulás után sem fékeztek, sorra dolgozták ki a helyzeteket, sőt Ronaldo könnyedén eljuthatott volna a mesterhármasig is, ám a harmadik büntetőt már nem ő végezte el, hanem Abdulrahman Ghareeb, aki viszont a lécet találta el.

Bár a mérkőzés tükörsima volt, feszültségből bőven kijutott: több durva belépő, tömegjelenet, dulakodás tarkította a találkozót. Az egyik ilyen végén Éver Banega, az al-Sabab argentin középpályása piros lapot kapott a 79. percben.

Egy perccel később pedig jött az újabb hazai gól, amelyben Cristiano Ronaldo ismét főszerepet vállalt. Egy beadást követően a bal kapufára fejelte a labdát, a kipattanót pedig Szultan al-Gannam értékesítette, ezzel beállította a 4–0-s végeredményt.

Rovatok